Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 24

Dalis TS-LKD Seimo narių reikalauja Priežiūros komiteto atsistatydinimo

Aštuoni valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) parlamentarai reikalauja partijos Priežiūros komiteto narių atsistatydinimo, teigdami, kad jų priimtas sprendimas dėl Vilniaus mero Viliaus Navicko pakenkė partijai.
Vilniaus meras Vilius Navickas neabejingas motociklams.
Vilniaus meras Vilius Navickas / Martyno Siruso/ adfoto.lt nuotr.

Seimo nariai Gintaras Songaila, Aurelija Stancikienė, Vida Marija Čigriejienė, Vaidevutė Margevičienė, Pranas Žeimys, Arimantas Dumčius, Evaldas Jurkevičius ir Agnė Bilotaitė penktadienį pareiškė, kad TS-LKD Priežiūros komitetas, neatsižvelgdamas į Vilniaus sueigos prašymą iš partijos pašalinti V.Navicką, kurio elgesys „jau seniai peržengė etikos ribas“, pakenkė visai partijai.

Parlamentarų įsitikinimu, partijai kenkia ir sprendimas iš TS-LKD pašalinti savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą vien todėl, kad jis iškėlė į viešumą iškilusias, jo supratimu, neskaidrias problemas ir siūlomus neteisėtus užkulisinius santykius.

„Reikalaujame skubaus TS-LKD Priežiūros komiteto atsistatydinimo“, – rašoma penktadienį parlamentarų išplatintame pranešime spaudai. Jame taip pat prašoma partijos tarybą pareikšti savo nuomonę šiuo klausimu.

Valdančiosios TS-LKD Priežiūros komitetas ketvirtadienį sustabdė Vilniaus mero Viliaus Navicko narystę partijoje, o apie patiriamą spaudimą prabilusį savivaldybės kontrolierių Šarūną Skučą pašalino iš jos.TS-LKD taryba posėdžiaus šeštadienį Kaune.

Valdančiosios TS-LKD Priežiūros komitetas ketvirtadienį sustabdė Vilniaus mero V.Navicko narystę partijoje, o apie patiriamą spaudimą prabilusį savivaldybės kontrolierių Š.Skučą pašalino iš jos.

Priežiūros komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius BNS sakė, kad V.Navickas po metų galės prašyti, kad jo narystė TS-LKD būtų atstatyta.

BNS turimas garso įrašas atskleidė, kaip meras V.Navickas, rugsėjo pradžioje susitikęs su Š.Skuču, „mokė“ kontrolierių daryti tyrimus, palankius valdančiajai koalicijai.

Įraše girdėti, kaip V.Navickas per pokalbį su partijos bičiuliu sako, kad nurodymą, kuris naudingas valdančiajai Tėvynės sąjungai, savivaldybės kontrolieriai gali atlikti per tris dienas, o nurodymą, kuris naudingas „paksiniams“, galima nagrinėti ir trejus metus.

Už pokalbio įrašinėjimą slapta ir jo paviešinimą Š.Skučas pašalintas iš TS-LKD.

Komiteto sprendimas yra galutinis.

TS-LKD Vilniaus sueigos taryba buvo rekomendavusi partijos Priežiūros komitetui iš partijos šalinti V.Navicką dėl jo elgesio su savivaldybės kontrolieriumi Š.Skuču.

Š.Skučą Priežiūros komitetui buvo apskundęs V.Navickas.

Kontrolierius BNS yra sakęs, kad ne kartą patyrė mero spaudimą. Kontrolieriaus teigimu, spaudimą iš mero jis patyrė, kai paviešino nuomonę apie Balsių mokyklos statybos kainą bei paskelbė Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties efektyvumo audito analizę. Pastarojoje ataskaitoje išsakyta abejonių, kad kai kurie viešieji pirkimai galėjo vykti neskaidriai, o tai galėjo lemti šilumos kainos augimą.

Š.Skučas vasarą paskelbė, kad už pradėtą statyti Balsių mokyklą vilniečiai per 25 metus permokės 82 mln. litų.

V.Navickas siekė, kad Š.Skučas būtų atleistas iš savivaldybės kontrolieriaus pareigų, tačiau savivaldybės taryba atsisakė šį klausimą įtraukti į posėdžio darbotvarkę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius