Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 03

Dalis valdančiųjų ir „Drąsos kelio“ atstovų mėgina sužlugdyti apkaltą Neringai Venckienei

Dalis valdančiųjų partijų ir opozicinės „Drąsos kelio“ partijos frakcijos atstovų mėgina sužlugdyti apkaltą Seimo posėdžių nelankančiai „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnei Neringai Venckienei.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Darbo partijos, „Tvarkos ir teisingumo“, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos bei „Drąsos kelio“ partijos frakcijų atstovai antradienį boikotavo pirmąjį apkaltos komisijos posėdį. Į jį atėjo tik šeši iš 12 narių.

„Komisija gali dirbti tik tuomet, kai yra kvorumas, tai yra ne mažiau kaip septyni jos nariai“, – sakė komisijos pirmininkas socialdemokratas Vytautas Saulis.

Jis teigė apie tai, kad posėdyje nedalyvaus pranešė vienintelis konservatorius Audronius Ažubalis, jis išvykęs į komandiruotę, o kiti į komisiją paskirti Seimo nariai antradienį buvo parlamente.

„Visus aš šiandien mačiau plenarinių posėdžių salėje“, – teigė komisijos pirmininkas.

„Darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas BNS sakė į komisijos posėdį nenuėjęs, nes esą tuo metu dalyvavo kitame uždarame posėdyje. Tačiau paklaustas kokiame, tepasakė: „ai, čia toks buvo“.

„Drąsos kelio“ partijos frakcijos atstovas Povilas Gylys tvirtino tuo metu buvęs Seimo posėdyje ir balsavęs. Jis piktinosi, kad netinkamai, kažkur skubant organizuojamas komisijos darbas. Seimo narys neatmetė galimybės, jog kitame komisijos posėdyje dalyvaus.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos narė Vanda Kravčioniok tvirtino tuo metu buvusi susitikime, „darbietis“ Ričardas Sargūnas – dirbęs plenariniame posėdyje. „Tvarkietis“ Algimantas Dumbrava sakė, kad norėtų rimčiau panagrinėti klausimą, o ne vieną valandą per pietų pertrauką.

Manau, nereikėtų čia daryti politinio šou. Mes turime konstatuoti – pažeidė ar nepažeidė, kiek posėdžių praleido. Mes tą visą informaciją turime

„Norėtųsi rimčiau panagrinėti, kompleksiškai pažiūrėti. Dabar atrodo, kad sprendimas jau priimtas, belieka sukirsti rankomis“, – kalbėjo parlamentaras.

„Manau, nereikėtų čia daryti politinio šou. Mes turime konstatuoti – pažeidė ar nepažeidė, kiek posėdžių praleido. Mes tą visą informaciją turime“, – teigė V.Saulis

Laikinoji komisija iki ketvirtadienio turi pateikti išvadą, ar pagrįsti, ar nepagrįsti siūlymai pradėti N.Venckienės apkaltos procesą Seime.

Jeigu komisija nespėtų to padaryti, V.Saulis tvirtino, kad prašytų Seimo pratęsti jos darbo laiką.

Apkaltą N.Venckienei inicijavo opozicinis Liberalų sąjūdis argumentuodamas, kad ji praleido daugiau kaip 50 plenarinių posėdžių, kuriuose buvo numatytas balsavimas, taip pat nedalyvavo Seimo struktūrinių padalinių posėdžiuose.

Pasak apkaltos iniciatorių, neatlikdama savo kaip Seimo narės pareigų N.Venckienė „šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė duotą Seimo nario priesaiką“.

N.Venckienė Seime nebesirodo nuo balandžio, kai parlamentas panaikino jos teisinę neliečiamybę. Policija yra paskelbusi politikės paiešką, teisinės pagalbos prašymai išsiųsti į JAV.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti. Prokurorai pernai spalį jai pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad N.Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius