Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 31

Dalis Vievio gyventojų 1,5 paros praleido be vandens: „Kibirais nešėm iš aplinkinių balų“

Šeštadienį įvykus vandentiekio avarijai, dalis Vievio gyventojų liko be centralizuotai tiekiamo vandens. Vieviškiai pyko, kad niekas nepasivargino informuoti apie tai, kas vyksta, tuo labiau – kuo greičiau spręsti problemą ar bent jau parūpinti geriamo vandens kitais būdais. UAB „Elektrėnų komunalinis ūkis“ atstovas patikino, kad atsargomis aprūpinti turėtų tik po trijų parų nuo vandens dingimo.
Eilinė karantino diena Vievyje
Vievis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 3 Vievis Avarija Vanduo

Pirmadienį į 15min redakciją kreipėsi Vievio gyventojas Maksimas, pranešęs kad nuo šeštadienio 21 valandos dalis gyvena be centralizuotai tiekiamo vandens.

„Gyventojai neša vandenį kibirais iš aplinkinių balų. Valdžia tyli. Jokios informacijos. Jokio "avarinio" vandens atvežimo prie daugiabučių neorganizuota. Jau 1,5 paros be vandens!“, – pykti liejo Maksimas.

„Elektrėnų komunalinio ūkio“, aptarnaujančio Vievį, internetiniame portale informacija apie avariją buvo patalpinta tik tą patį pirmadienį: „Informuojame, kad dėl vandentiekio vamzdžio trūkimo rugpjūčio 31 dieną nebus tiekiamas geriamas vanduo Jaunystės gatvėje Vievyje ir Alesninkų kaime. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“.

Pirmadienio popietę 15min pakalbintas Vievio seniūnas Zenonas Pukėnas teigė girdėjęs apie vandentiekio avariją Jaunystės gatvėje. Pasak jo, „komunalininkai“ problemą sprendė tiek vakar, tiek šiandien.

„Turėjo jau sutvarkyti“, – spėjo Z.Pukėnas.

„Elektrėnų komunalinio ūkio“ technikos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Mikalajūnas pirmadienio vakarą 15min teigė, kad įvyko pagrindinio pramonės rajone vamzdyno trūkimas.

„Daug individualių namų neturėjo vandens. Gal apie 40. Kai kurie šulinius turi, tas gelbėjo. Dar sugedo ir ekskavatorius, kuris turėjo tvarkyti tą avariją. Per sekmadienį sutvarkė ekskavatorių, tuomet ėmėsi vamzdyno“, – teigė V.Mikalajūnas.

Jis pripažino, kad tai – nemalonus dalykas, tačiau vadovaujantis įstatymais, gyventojų be vandens įmonė negali palikti daugiau nei 3 paras. Neatstačius vandens tiekimo per šį terminą, būtų privalėję įmonės darbuotojai parūpinti geriamo vandens žmonėms kitais būdais.

„Viskas atstatyta, viskas vyksta jau normaliu režimu“, – pirmadienio vakarą patikino „Elektrėnų komunalinio ūkio“ atstovas.

Paklaustas, dėl ko įvyko vandentiekio avarija, jis paaiškino, kad trasą jau reikėjo seniai rekonstruoti – vis trūko tam pinigų.

„Kada Vievyje turėjo būti naftos perdirbimo bazė, tiesė linijas. Tarybiniai laikai. Sudėti nekokybiški vamzdynai. Ne tokie, kokių reikia. Mes trečdalį vamzdynų jau ten pakeitėm – apie 2 km vamzdžio. Kitais metais, manau, rekonstrukcija įvyks“, – teigė V.Mikalajūnas.

Jis užsiminė ir apie žadamą programėlę, kurios pagalba gyventojai būtų greičiau informuojami apie vandentiekio avarijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius