Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 12

Dalis Zuoko partiečių ketina nebalsuoti dėl nepasitikėjimo A.Valinsku

Buvęs valdančios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos Seime seniūnas Artūras Zuokas sako, kad jį "liūdina" vienybės trūkumas frakcijoje - nesutarimas, kaip bendrai balsuoti dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Arūnu Valinsku, ir kai kurių narių ketinimai apskritai nedalyvauti balsavime.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Artūras Zuokas

Anot jo, nėra sveikintina, kad frakcija sutarė balsuoti dėl nepasitikėjimo A.Valinsku "laisvai". Šiuo metu LiCS frakciją sudaro 8 nariai.

"Frakcija priėmė sprendimą balsuoti laisvai. Nesakysiu, kad tai padaryta bendrai sutarus Frakcijoje yra labai skirtingos nuomonės, kas mane liūdina - visą laiką turime nuspręsti, kas mums svarbiausia: idėjos, ideologija, programa, ar tiesiog politinė ramybė", - per LiCS tarybos posėdį šeštadienį kalbėjo A.Zuokas.

Jis sakė nesąs patenkintas ir tuo, kad dalis liberalcentristų ketina nebalsuoti dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku.

"Tikrai nesuprantu, kad laisvas balsavimas reiškia nedalyvavimą balsavime. Jei dalis mūsų frakcijos nedalyvaus balsavime, tai nebe jų, o partijos problema. Jei balsuojate slaptame balsavime, balsuokite "už", balsuokite "prieš", gadinkite biuletenį, bet po to, kai Tėvynės sąjunga po ilgo tylėjimo pareiškė savo poziciją, kad Liberalų sąjūdis, kuris net turi sutartį su A.Valinsku, pareiškė aiškią poziciją, mums tai nėra gera žinia", - kalbėjo jis.

Pats A.Zuokas sakė balsuosiantis už A.Valinsko atstatydinimą ir teigė nemanantis, kad Seimo pirmininko nuvertimas būtų grėsmė koalicijai.

"Balsuosiu už atstatydinimą, ir tikrai ne dėl nuotraukų. Manau, kad per didelė prabanga Lietuvai turėti žmogų vienoje iš svarbiausių pozicijų, kuris šiandien tam nėra subrendęs", - kalbėjo jis.

Seimo rudens sesijos pirmajame posėdyje ketvirtadienį paskelbtas Seimo narių pareiškimas dėl nepasitikėjimo parlamento vadovu, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderiu Arūnu Valinsku.
Pareiškimą pasirašė 31 Seimo narys, tiek pakanka, kad parlamente būtų pradėta nepasitikėjimo Seimo pirmininku procedūra. Antradienį bus slaptu balsavimu sprendžiama dėl jo atleidimo.

A.Valinskas bus atstatydintas, jei už tai balsuos ne mažiau kaip pusė Seimo narių, t.y. 71 iš 141.
Jei A.Valinskas išlaikytų postą, šią sesiją pasitikėjimo juo klausimas daugiau negalės būti keliamas.

TPP lyderis per Lietuvos televizijos laidą "Teisė žinoti" yra užsiminęs, kad po jam palankaus balsavimo jis pats gali pasitraukti iš pareigų.

Seimo pirmininkas pastaruoju metu priverstas aiškintis dėl savo ryšių su Kauno nusikalstamai "daktarų" grupuotei priskiriamu Rolandu Michalskiu, pravarde Micha. Parlamento vadovo reputacijai taip pat pakenkė ginčai jo vadovaujamos valdančiosios Tautos prisikėlimo partijos viduje. Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo parašų klastojimo A.Valinsko rinkimų štabe per prezidento rinkimus.

A.Valinskas kaltinimus vadina šmeižtu ir sako tapęs puolimo prieš valdančiąją koaliciją auka.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius