Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Vienus Lietuvos rajonus džiugino saulė, kitus skalavo liūtys ir kruša

Kai kuriuose Lietuvos rajonuose sekmadienį iš dangaus pradėjo kristi ne tik lietus, bet ir ledukai, rašoma „Orai ir klimatas Lietuvoje“ feisbuko paskyroje, kuri priklauso Meteorologui Gyčiui Valaikai. Vakarop liūtis pasiekė ir sostinę Vilnių.

Sekmadienį šiaurės rytinius Lietuvos rajonus pasiekė liūtys ir perkūnija. Negana to, šiose vietovėse iškrito ir net iki 0,5-1 cm dydžio kruša.

„Norisi dar priminti, kad tokiomis dienomis kaip ši (kuomet vyrauja trumpi lietūs) vėl reikėtų atsargiau kliautis valandinėmis orų prognozėmis“, – primena meteorologas.

Pažymima, kad šiltuoju metų laiku dažniau pasitaiko tokių situacijų, kuomet programėlės rodo, jog šviečia saulė, tačiau iš tikrųjų lyja lietus arba atvirkščiai.

„Jei norisi žinoti kur yra tie lietaus debesys ir ar jie atkeliauja jūsų link, žiūrėkit radarų žemėlapius“, – pataria jis.

Prognozuojama, kad ateinančiomis dienomis taip pat formuosis trumpi lietūs su perkūnija, kurių šiuolaikinė meteorologija kas valandą negeba nustatyti labai tiksliai.

Kupiškio rajone krušos sulaukta tiek, kad atrodė lyg būtų prisnigę. Pasak meteorologo, tai yra tipinė situacija, kai krituliai formuojasi vietoje, o nėra atnešami kokio nors atmosferos fronto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius