-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 27

Danijoje pavogti kompiuteriai dovanojami Kauno vaikų globos namams ir neįgaliesiems

Iš Danijos mokyklos pavogti kompiuteriai vėl tarnauja vaikams. Danams jų nebereikia, todėl kompiuteriai dovanojami vaikų globos namams ir neįgaliesiems.
Algirdas Kaušpėdas ir policijos pareigūnai vaikams įteikė kompiuterius
Algirdas Kaušpėdas ir policijos pareigūnai vaikams įteikė kompiuterius / Kauno VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai, vykdydami ilgalaikį tarptautinį tyrimą ir siekdami surasti vogtus daiktus, 2010 m. spalį pas įtariamąjį viename iš nuosavų namų Kaune, kratos metu rado keliasdešimt naudotų nešiojamųjų kompiuterių ant kurių buvo užrašas „Stenville skole“.

Pareigūnai nustatė, kad kompiuteriai buvo pavogti Danijoje, iš vietos mokyklos. Kadangi danai atsisakė susigrąžinti kompiuterius, nes jau buvo nusipirkę naujus, buvo nutarta kompiuterius padovanoti vaikų globos namų auklėtiniams ir neįgaliesiems.

Rastuose kompiuteriuose trūko svarbių komponentų, todėl Kauno kriminalistai, kartu su rėmėjais, įdiegė trūkstamus komponentus, kad kompiuteriai būtų tinkami naudoti.

Policijos pareigūnų ir tuometinio Švedijos ambasadoje rezidavusio Šiaurės šalių policijos ryšių karininko Larso Norbergo pastangomis gruodžio 26 d. pareigūnai ir rėmėjai, tarp kurių ir žymus architektas, grupės „Antis“ solistas Algirdas Kaušpėdas, gerovės centro „Pastogė“, Vilijampolės socialinės globos namų vaikams bei Vilkijos neįgaliųjų sąjungos atstovams perdavė pirmuosius kompiuterius.

Iki Trijų Karalių likusieji kompiuteriai pasieks Dainavos, Vilijampolės, Šilainių, Aleksoto mokymo įstaigų bendruomenių savanorius, dirbančius su socialines rizikos šeimų vaikais, neįgaliaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius