-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 04 04

Dar 16 naujai išrinktų politikų atsisakė mandatų

Dar 16 į naująsias savivaldybių tarybas išrinktų politikų nutarė jose nedirbti – atsisakė mandatų. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį patenkino jų prašymus ir pripažino netekusiais tarybos nario mandato.
Vyriausioji rinkimų komisija
Vyriausioji rinkimų komisija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mandatų atsisakė su rinkimų komitetu „Už Druskininkus su Ričardu Malinausku“ išrinkti Vilma Jurgelevičienė, Violeta Grigonienė, Antanas Česnulis.

Ignalinos savivaldybės taryboje nedirbs socialdemokratė Irma Rasikė, Kauno miesto – „Vieningo Kauno“ atstovas Vilius Šiliauskas, Kauno rajono – socialdemokratas Šarūnas Šukevičius, Kretingos rajono – socialdemokratas Rimvydas Šakinis.

Tarp atsisakiusiųjų tarybos nario mandato – Seimo narys „valstietis“ Kęstutis Mažeika. Jis buvo išrinktas į Marijampolės savivaldybės tarybą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika

Pagėgių savivaldybės tarybos narės mandato atsisakė socialdemokratė Nijolė Kovaliova, Raseinių rajono – konservatoriai Vidmantas Merkliopas ir Linas Dargevičius, Šakių rajono – „valstietis“ Raimondas Januševičius, Varėnos rajono – visuomeninio komiteto „Algio Kašėtos sąrašas „Drauge su Jumis“ atstovai Jonas Kleponis, Alvydas Verbickas bei Vilma Miškinienė, Vilkaviškio rajono – „valstietis“ Valentinas Gražulis.

Kovo pabaigoje VRK panaikino 15 išrinktų politikų mandatus.

Į tarybas išrinkti asmenys mandatų atsisako dėl pareigų, nesuderinamų su tarybos nario mandatu, taip pat dėl asmeninių priežasčių.

Mandato dėl nesuderinamų pareigų atsisakantys išrinkti tarybos nariai ar juos kėlusios partijos, komitetai praras rinkimų užstatą. Nesuderinamas pareigas einantiems kandidatams užstatas siekia 9 tūkst. eurų.

Savivaldos rinkimai įvyko kovo 3 dieną. Naujos kadencijos savivaldybės tarybos pradės dirbti balandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius