-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 05

Dar galima pateikti paraišką dėl paskolos studijoms

Pirmadienis yra paskutinė diena, kai studentai gali prašyti paskolos studijoms ar gyvenimo išlaidoms. Norintys gauti paskolą pirmadienį dar gali kreiptis į Mokslo ir studijų fondą. Dėl nepalankių skolinimosi sąlygų nebus išnaudotas visas valstybės suteiktas paskolų limitas, praneša Lietuvos radijas.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Paskola

Valstybinio mokslo ir studijų fondo duomenimis, iki šiol paskolos paprašė daugiau nei 6000 studentų. Tačiau jų prašoma suma neviršys valstybės garantuojamų 100 milijonų litų.

Studentų atstovai teigia, kad nors valstybė leidžia skolintis, sąlygos yra nepalankios, o kai kurie studentai apskritai nesupranta, kokią finansinę naštą užsikrauna.

Skaičiuojama, kad paskolas litais studentai gaus už maždaug 11 proc. palūkanų, eurais – už 3,5. Palūkanas studentai mokės kiekvieną mėnesį, pradedant nuo paskolos suteikimo dienos.

Nepalankus skolinimasis studijoms yra pagrindinis opozicijos priekaištas švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui.

Ministras sako, kad paskolų sistema suteikia studentams papildomų galimybių, kurių anksčiau nebuvo. Be to, pasak jo, stabilizuojantis ekonomikai palūkanos mažės.

Kurie studentai gavo valstybės remiamą paskolą studijoms, paaiškės po dviejų savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius