Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 31

Paneigė prezidentūros atliktos apklausos rezultatus: dauguma pritaria Stambulo konvencijai

Po prezidentūros užsakytos apklausos apie gyventojų požiūrį į Stambulo konvencijos ratifikavimą feisbuke gimė iniciatyva užsakyti dar vieną apklausą apie šį dokumentą. Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ atliktos apklausos rezultatai parodė, kad klausime naudojant tikrąjį dokumento pavadinimą, didesnė dalis žmonių jo ratifikavimui pritaria.
Didysis šeimos gynimo maršas
Didysis šeimos gynimo maršas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Balandžio pabaigoje paskelbtos prezidentūros atliktos apklausos duomenys parodė, kad didesnė dalis gyventojų nepalaiko Stambulo konvencijos ratifikavimo: ratifikavimui pritarė ir greičiau pritarė 22,1 proc. apklaustųjų, 48,8 proc. respondentų teigė tam nepritariantys arba greičiau nepritariantys, o 29,2 proc. neturi nuomonės šiuo klausimu.

Prezidento kanceliarijos užsakymu apklausą atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“.

Joje buvo klausiama „Ar pritariate, kad Lietuva turi ratifikuoti Stambulo konvenciją?“.

Po šios bei kitų prezidentūros paskelbtų apklausų netilo diskusijos, ko tokiomis apklausomis siekia prezidentas, o Vytauto Didžiojo universiteto Sociologijos katedros profesorė Milda Ališauskienė LRT tai net pavadino nekorektiškai naudojamu sociologijos pavyzdžiu.

Rezultatai – priešingi

Įvairiais aktualiais visuomenei klausimais feisbuke pasisakantis Rytis Zaloga inicijavo apklausą, kurios rezultatus pirmadienį paskelbė savo paskyroje.

„Vilmorus“ atliktoje apklausoje teirautasi apie Stambulo konvenciją, tačiau naudotas ne sutrumpintas, o visas jos pavadinimas.

Apklausa vykdyta už socialiniame tinkle surinktas lėšas, jos rezultatais R.Zaloga sutiko pasidalinti su 15min.

„Ar pritariate, kad Lietuva turėtų ratifikuoti Europos tarybos konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto šeimoje prevencijos ir kovos su juo?“, – toks klausimas buvo suformuluotas respondentams.

Tyrimas parodė, kad 56,2 proc. apklaustųjų tam pritaria arba greičiau pritaria, 26,4 proc. nepritaria arba greičiau nepritaria, 17,4 proc. tuo klausimu neturi nuomonės.

R.Zalogos nuotr. /R.Zalogos užsakymu atlikta apklausa
R.Zalogos nuotr. /R.Zalogos užsakymu atlikta apklausa

Ir labai laukiu klausimo grąžinimo į Seimo darbotvarkę – apklausos rodo, kad tauta yra pasiruošusi.

„Linkiu politikams skanių manipuliacijų vardan sekančios kadencijos ir geros dienos. Ir labai laukiu klausimo grąžinimo į Seimo darbotvarkę – apklausos rodo, kad tauta yra pasiruošusi“, – feisbuke ironizavo jis.

15min R.Zaloga pirmadienį sakė visuomenės nuomonės apklausą šiuo klausimu užsakęs tuomet, kai pamatė prezidentūros užsakytos balandžio mėnesio apklausos apie Stambulo konvenciją rezultatus.

„Aš tiesiog spėjau, kad dauguma žmonių net nėra skaitę šio dokumento, bet tai visai netrukdo jiems turėti neigiamą nuomonę apie jos tekstą, dėl jau ilgą laiką vykstančio nepagrįsto šio dokumento demonizavimo. Ir, šiandien drįstu teigti, kad aš buvau teisus“, – 15min teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius