Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 12

Architektas Algimantas Kančas ir vėl švenčia pergalę prieš Kauno monstro savininkus

Garsus architektas Algimantas Kančas laimėjo ir antroje byloje prieš monstru vadinamo „Respublikos“ viešbučio savininkus. Trečiadienį Aukščiausiasis teismas paskelbė galutinę ir neskundžiamą nutartį, kurioje nurodoma, kad architektas neturi finansiškai atsakyti už klaidą detaliajame plane, kurio jis nerengė.
Algimantas Kančas
Algimantas Kančas / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

Bendrovė „Kauno verslo rūmai“ bandė iš A.Kančo prisiteisti 336 399,79 eurų.

Kaip rašė 15min.lt, kita, dabar bankrutuojanti įmonė „Fugetė“ bandė iš A.Kančo prisiteisti 1,1 mln. eurų. Sausio pabaigoje Aukščiausiasis teismas taip pat yra nusprendęs, kad šie reikalavimai nepagrįsti.

Su abiem bendrovėmis susijęs tas pats verslininkas Gintaras Kviliūnas.

2011 m. teismo sprendimu kelerius metus buvo areštuotas A.Kančo studijos turtas, sąskaitos, automobiliai, žmonos paveldėtas nekilnojamasis turtas, dukrai dovanotas butas.

„Pagaliau galutinai baigėsi net penkerius metus trukęs ilgas ir varginantis teismų maratonas. Iš man pareiškusio pretenzijas G.Kviliūno gaudavau žinučių, kuriomis mane gąsdino, kad pralaimėsiu bylą, viską prarasiu. Daug dalykų savo šeimos nariams nė nesakiau. Užteko ir to, kad ilgai buvo areštuotas mūsų turtas“, – teigė A.Kančas.

2011 m. teismo sprendimu kelerius metus buvo areštuotas A.Kančo studijos turtas, sąskaitos, automobiliai, žmonos paveldėtas nekilnojamasis turtas, dukrai dovanotas butas.

Iki šiol Kauną bjauroja dar 1988 m. pradėtas ir nebaigtas statyti didžiulis monolitinis viešbutis „Respublika“. Prieš 10 metų pastatą ir sklypus aplink jį įsigijo bendrovė „Kauno verslo rūmai“. Jos akcininkas G.Kviliūnas buvo anksčiau pastatą valdžiusios įmonės bankroto administratorius.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Apleistas pastatas Kauno centre
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Apleistas pastatas Kauno centre

Naujieji savininkai surengė architektams konkursą, kuriame dalyvavo ir A.Kančo studija. Jos parengtas projektas laimėjo ir buvo pradėti statinių projektavimo darbai, o detalųjį planą rengė įmonė „Miesto planas“. „Šios įmonės parengtame detaliajame plane įsivėlė klaida – buvo nurodytas kitoks kvartalo užstatymo tankis. Visi apie tai žinojo: savivaldybė, užsakovai, tą planą rengusi įmonė „Miesto planas“. Mums teritorijos savininkai liepė dirbti toliau ir nekreipti į tą klaidą dėmesio, kalbėjo, kad ji bus nesunkiai ištaisyta“, – teigė A.Kančas.

Verslininkas G.Kviliūnas mano, kad A.Kančas buvo atsakingas už nepraneštą klaidą detaliajame plane. „Jis buvo projekto organizatorius ir padėdamas savo parašą po projektu prisiėmė visą atsakomybę už dokumentaciją“, – yra sakęs G.Kviliūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius