Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 07

Dar viena versija: pažymoje apie Vydą Gedvilą rašoma, kad jis protegavo partietį

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažymoje rašoma, kad prezidentei netikęs kandidatas į švietimo ministrus „darbietis“ Vydas Gedvilas „protegavo“ savo partiečio Gintaro Furmanavičiaus ir nepartinio Edžio Urbanavičius kandidatūras į Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) vadovo pareigas, teigia LRT Televizijos laidos „Dėmesio centre“ šaltiniai.
Vydas Gedvilas
Vydas Gedvilas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

KKSD vadovu vėliau buvo paskirtas E.Urbanavičius.

V.Gedvilas laidoje „Dėmesio centre“ teigė, kad yra kalbėjęsis su sporto bendruomenės atstovais apie kandidatūras, tačiau asmenų neprotegavo.

Premjeras Algirdas Butkevičius laidoje teigė, kad pats atmetė G.Furmanavičiaus kandidatūrą ir pasirinko antruoju kandidatu siūlytą E.Urbanavičių. Jis taip pat paneigė galimą protegavimą ir teigė, kad politikai turi teisę išsakyti savo nuomonę apie kandidatus.

„G.Fumanavičius man netiko ir po to buvo pasirinktas E.Urbanavičius. Dabar kažkoks sąmokslo teorijų kūrimas vyksta. Ir dėl to aš pateikiau, matydamas kad man sukėlė labai didelių įtarimų tos pažymos teisingumas arba atsakomybė tų žmonių, kurie rašė ją“, – kalbėjo A.Butkevičius.

„Dėmesio centre“ šaltinių teigimu, pažymoje taip pat rašoma, kad Lietuvos krepšinio federacija apmokėjo V.Gedvilo nakvynę viešbutyje. Šis teigia, kad daugybę kartų yra dalyvavęs trenerių seminaruose.

Daugiau jokio turinio, šaltinių teigimu, STT pažymoje nėra.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pranešė, kad neskirs Darbo partijos atstovo V.Gedvilo švietimo ir mokslo ministru, atsižvelgdama į Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktą informaciją. Pasak prezidentės, STT „pateikti duomenys neleidžia net svarstyti šios kandidatūros teikimo į ministrus“.

Prezidentei ir premjerui pateikta STT pažyma yra nevieša. Premjeras teigė, kad joje esanti informacija neužkerta galimybės skirti V.Gedvilą ministru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius