TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 03 17 /2020 03 18

Lietuvoje nustatytas dar vienas koronaviruso atvejis, bendras skaičius – 26

Antradienio vakarą Lietuvoje nustatytas dar vienas koronaviruso atvejis, iš viso šalyje iki šiol infekcija patvirtinta 26 žmonėms.
Mėgintuvėlis
Mėgintuvėlis / 123RF.com nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad iš Austrijos neseniai grįžęs asmuo gydomas Kauno klinikinėje ligoninėje.

Kol kas visi Lietuvoje patvirtinti atvejai yra įvežtiniai.

Prieš tai antradienį sveikatos apsaugos ministerija pranešė apie dar tris koronaviruso atvejus. Visi trys asmenys izoliuoti ir gydomi Vilniuje, Santaros klinikose.

Dėl naujų atvejų pradėti epidemiologiniai tyrimai.

Visi trys atvejai yra įvežtiniai – pacientai neseniai grįžo iš užsienio, lankėsi tokiose šalyse kaip Belgija, Šveicarija, Prancūzija, Jungtinė Karalystė, Kuba.

Kaip praneša Santaros klinikos, jaunas vyras kovo 15 dieną grįžo iš užsienio, kur lankėsi Briuselyje, Ženevoje, Meribelyje. Jis blogai pasijuto kovo 16 dieną, o į Infekcinių ligų centrą kreipėsi kovo 17-ąją.

Jauna moteris kovo 10 dieną pradėjo prastai jaustis, o kovo 17 dieną, parskridusi iš Londono, kreipėsi į Santaros klinikas.

Vidutinio amžiaus moteris nuo vasario 24 dienos iki kovo 8 dienos viešėjo Kuboje. Kovo 13 dieną pradėjo smarkiai kosėti, karščiuoti ir kovo 17 dieną kreipėsi į ligoninę.

Lietuvoje kiek anksčiau antradienį nustatyti keturi nauji atvejai: du Vilniuje – neseniai iš Olandijos ir Čekijos grįžusiems žmonėms, bei du Klaipėdoje – žmonėms, grįžusiems iš Šiaurės Italijos ir Danijos.

Antradienio naktį Lietuvoje nustatytas koronaviruso infekcijos atvejis Panevėžyje. Infekcija nustatyta iš Pietų Afrikos Respublikos grįžusiam pacientui, jo atvejis yra sunkus.

Lietuvoje iš viso jau nustatyti 26 naujojo koronaviruso atvejai. Pirmoji moteris, kuriai nustatyta ši liga, jau pasveikusi ir išleista iš ligoninės namo.

COVID-19 lietuvoje nustatytas 25 asmeniMS:

  • Kovo 17 d. devyniems asmenims. Penkiems pacientams, grįžusiems iš Kubos, Prancūzijos, Šveicarijos, Belgijos, Jungtinės Karalystės, Nyderlandų, Čekijos, jie gydomi Vilniuje. Dviem pacientams, grįžusiems iš Danijos ir Italijos, abu jie gydomi Klaipėdoje. Pacientui, grįžusiam iš Pietų Afrikos Respublikos, jis gydomas Panevėžyje. Šis vyras sunkios būklės. Pacientui, grįžusiam iš Austrijos. Jis gydomas Kaune.
  • Kovo 16 d. trims asmenims. Du pacientai, grįžę iš Austrijos, izoliuoti ir gydomi Vilniuje, vienas, atvykęs iš Dominikos Respublikos, – Klaipėdoje.
  • Kovo 16 d. dviem asmenims. Vyrui, grįžusiam iš Vokietijos, ir moteriai, parvykusiai iš Ispanijos, Madrido. Abu gydomi Vilniuje.
  • Kovo 15 d. trims asmenims. Vyrui, grįžusiam iš Danijos, kuris gydomas Klaipėdoje. Vyrui, grįžusiam iš Austrijos, ir moteriai, kuri lankėsi Barselonoje ir Paryžiuje, jie abu gydomi Vilniuje.
  • Kovo 14 d. trims asmenims. Iš Nyderlandų grįžusiam vyrui, kuris gydomas Panevėžyje. Iš Danijos grįžusiam vyrui, kuris gydomas Klaipėdoje; iš Italijos grįžusiam vyrui, kuris gydomas Vilniuje.
  • Kovo 13 d. trims asmenims. Iš Tenerifės grįžusiai moteriai, gydoma Klaipėdoje; iš Italijos grįžusiam vyrui, gydomas Kaune; iš Ispanijos grįžusiai moteriai, gydoma Vilniuje.
  • Kovo 10 d. dviem asmenims. Iš Italijos grįžusiai porai, gydomi Kaune.
  • Vasario 28 d. vienam asmeniui. Iš Italijos grįžusiai moteriai, buvo gydoma Šiauliuose. Tačiau pasveiko ir buvo išleista iš ligoninės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius