Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 06

Dar vienas Tadas Langaitis? „Valstietis“ Kęstutis Mažeika pasiryžęs Seimo nario kėdę keisti į mero

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas parlamente Kęstutis Mažeika pirmadienį partijos Marijampolės skyriaus buvo įvardintas kandidatu į Marijampolės merus. Į Seimą K.Mažeika buvo išrinktas vienmandatėje Sūduvos rinkimų apylinkėje, taigi, jei jis laimėtų tiesioginius mero rinkimus, piliečiams Seimo narį Sūduvos rinkimų apygardoje tektų rinkti iš naujo.
Kęstutis Mažeika
Kęstutis Mažeika / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Naujų rinkimų vienmandatėje rinkimų apygardoje kaina – ne tik maždaug pusė milijono eurų, bet ir rinkėjų nuvylimas, apgaulė.

Tačiau pats K.Mažeika aiškina, kad tapęs Marijampolės meru padarytų daugiau nei Seime ir rinkimų kainą „sutaupytų“.

„Mes matome, kad galime sutaupyti daugiau, nei tai kainuotų. Dėl tos painiavos (rinkėjams – red.past.) tai gal būtų toks klausimas, bet, kiek dabar tenka matyti, kaip įgyvendinami projektai, kaip paskirstomos biudžeto lėšos ir kaip galima būtų padaryti geriau, tai skyrius iškėlė, o aš, pasitaręs su savo aplinka, manau, kad verta“, – aiškino jis.

Be to, jis teisinosi, kad kelti kandidatūrą į Marijampolės merus sugalvojo ne pats, o taip „liepė“ partijos skyrius.

Skyrius, žmonės, kaimas nori, žinot. Tai čia tik tiek. Juk ir dar neaišku. Kol kas juk tik kandidatas, dar nelaimėjau, – sakė K.Mažeika.

„Skyrius, žmonės, kaimas nori, žinot. Tai čia tik tiek. Juk ir dar neaišku. Kol kas juk tik kandidatas, dar nelaimėjau“, – kalbėjo K.Mažeika.

Taip pat „valstietis“ aiškino, kad greičiausiai nebus vienintelis Seimo narys, dalyvausiantis tiesioginiuose merų rinkimuose. Kiek kitų „valstiečių“ Seimo narių ketina mėginti persėsti į merų kėdes, K.Mažeika nežinojo. Anot jo, Marijampolės „valstiečių“ skyrius yra vienas pirmųjų, iškėlusių kandidatus.

„Aišku, lengva nebus, nes reiks ir Seime būti, ir kampaniją vykdyti, tačiau, jei pasitikės žmonės, tai dirbsim Marijampolei. Dvi kadencijas. O dar prieš išeinant iš Seimo pateiksime įstatymą, kad būtų ir merų, ir Seimo narių kadencijos ribojamos iki dviejų iš eilės. Tai po dviejų kadencijų vėl grįšiu į Seimą“, – ateitį projektavo K.Mažeika.

35 m. K.Mažeika šiuo metu dirba Seime. Jis vadovauja Aplinkos komitetui. Iki tapdamas Seimo nariu K.Mažeika buvo Marijampolės savivaldybės tarybos narys, ūkininkas ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto lektorius.

Neseniai Seimo nario mandato atsisakė konservatorius Tadas Langaitis. Jis aiškino per metus parlamente supratęs, kad dirbdamas opozicijoje ne ką gali nuveikti ir nutarė toliau užsiimti verslu. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis tuomet T.Langaičio sprendimą teisino tik tuo, kad pastarasis į Seimą buvo išrinktas pagal sąrašą, o ne vienmandatėje apygardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius