Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 27

Dar vienos kadencijos siekianti LRT vadovė atsisakė dalyvauti debatuose

Antros kadencijos siekianti nacionalinio transliuotojo LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė atsisakė dalyvauti 15min pasiūlytuose debatuose. Kitas kandidatas – viešųjų ryšių specialistas Aistis Zabarauskas – sutiko.
Mo­ni­ka Gar­ba­čiaus­kai­tė-Bud­rie­nė ir Aistis Zabarauskas
Mo­ni­ka Gar­ba­čiaus­kai­tė-Bud­rie­nė ir Aistis Zabarauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

15min dalyvauti debatuose, kuriuos norėjo surengti kitą savaitę, M.Garbačiauskaitę-Budrienę pakvietė penktadienį po pietų.

Vis dėlto ji į kvietimą atsakė neigiamai.

„Dėkoju už kvietimą, tačiau nejaučiu poreikio debatams, nes mano ir visos LRT komandos penkerių metų darbo rezultatai yra vieši ir, kaip rodo įvairios apklausos, LRT auditorijos augimas, taip pat ir skaitmeninėje erdvėje, visuomenės gerai vertinami“, – vėliau atsiųstame komentare sakė LRT vadovė.

„Nuolatinis bendravimas su auditorija yra viena iš sėkmės formulių, kuri padėjo per penkerius metus LRT priartėti prie visuomenės, sutelkti mūsų šalies žmones ir atsigręžti kritiniais momentais ieškant patikimų naujienų.

LRT taryba atstovauja Lietuvos visuomenei, tad jie, kaip deleguoti nariai ir užduos visus klausimus birželio 6 dieną.

Jei LRT negirdėtų Lietuvos gyventojų, tai LRT niekada nebūtų tapusi žmonių mylimiausia žiniasklaidos priemone Lietuvoje. Būtent įsiklausius į auditoriją buvo parengta naujoji LRT veiklos strategija, kuria vadovaudamiesi penkerius metus dirbs LRT komanda, o Taryba reguliariai vertins darbo rezultatus.

LRT taryba atstovauja Lietuvos visuomenei, tad jie, kaip deleguoti nariai ir užduos visus klausimus birželio 6 dieną. Savo išsamią programą kasdien pristatinėju viešai nuo gegužės 2 dienos ir tai tęsiu, ją skaitytojai komentuoja ir užduoda klausimus. LRT generalinį direktorių renka LRT taryba ir tam pasirenka tinkamą tvarką. Jei Taryba matys debatų poreikį, tuomet juose ir dalyvausiu“, – kalbėjo M.Garbačiauskaitė-Budrienė.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Monika Garbačiauskaitė-Budrienė
Arno Strumilos / 15min nuotr./Monika Garbačiauskaitė-Budrienė

Atsisakė ir interviu

Ji taip pat nesutiko dalyvauti ir paprastame pokalbyje – interviu.

„Dėkoju, bet atsisakysiu. Galioja tie patys argumentai. Pritariu Tarybos sprendimui viešinti programų santraukas – labai svarbu, kad visuomenė turi galimybę su jomis susipažinti ir įvertinti.

Tačiau prie mano sprendimo prisideda ir tai, kad 15min yra tarp žiniasklaidos priemonių, besibylinėjančių Europos teisme dėl LRT finansavimo, todėl nesitikiu objektyvumo“, – argumentavo LRT generalinė direktorė.

M.Garbačiauskaitė-Budrienė nacionaliniam transliuotojui vadovauja nuo 2018 metų.

Pokalbis su A.Zabarausku – antradienį

Tuo metu kitas kandidatas į LRT vadovus, buvęs prezidento G.Nausėdos vyriausiasis patarėjas komunikacijai Aistis Zabarauskas, sutiko dalyvauti debatuose 15min studijoje. Tačiau atsisakius M.Garbačiauskaitei-Budrienei debatuoti nebeliko su kuo.

Pokalbis su A.Zabarausku įprastu interviu formatu numatomas antradienį.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Aistis Zabarauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Aistis Zabarauskas

LRT generalinio direktoriaus rinkimai šiemet vykdomi antrą kartą, kadangi tiek M.Garbačiauskaitė-Budrienė, tiek A.Zabarauskas per pirmą konkursą surinko vienodą balsų skaičių.

Balsavimas numatomas birželio 6 dieną.

Šie rinkimai taip pat yra pirmieji, kai pats LRT viešina kandidatų pavardes – anksčiau buvo užtikrinamas jų konfidencialumas.

LRT generalinį direktorių renka 12 narių taryba, į kurią atstovus deleguoja Seimas, prezidentas, Lietuvos mokslo, švietimo tarybos, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius