-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 10 26

Darbą pradeda Lietuvos ambasada Korėjos Respublikoje

Lietuvos laikinajam reikalų patikėtiniui Vilijui Samuilai atvykus į Seulą, darbą pradeda Lietuvos ambasada Pietų Korėjoje, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Lietuvos, Pietų Korėjos vėliavos
Lietuvos, Pietų Korėjos vėliavos / 123RF.com nuotr.

Lietuvos Vyriausybė sprendimą steigti naują diplomatinę atstovybę Indijos ir Ramiojo vandenynų regione priėmė 2021 metų birželio 7 dieną. Oficialus ambasados Seule atidarymas planuojamas šių metų pabaigoje.

Lietuvos ambasada Pietų Korėjoje atidaryta, Lietuvai siekiant sustiprinti šalies tarptautinę padėtį, politinius ir diplomatinius santykius su bendramintėmis partnerėmis Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, įtvirtinti Lietuvos piliečių saugumą ir gerovę bei atverti naujas galimybes Lietuvos eksportuotojams pažangiausiose pasaulio rinkose.

Stiprinti Lietuvos diplomatinį atstovavimą regione taip pat skatina poreikis diversifikuoti rinkas, plėsti bendradarbiavimą su bendras vertybes išpažįstančiais partneriais regione, o taip pat prisidėti prie bendros Europos Sąjungos politikos regione formavimo ir įgyvendinimo. Santykiai su Korėja – prioritetinė Lietuvos užsienio politikos kryptis, įtvirtinta XVIII-osios Vyriausybės programoje.

Lietuvos diplomatiniai santykiai su Korėja buvo užmegzti 1991 metų spalio 14 dieną. Lietuvai Korėjoje iki šiol atstovavo ambasada Kinijos Liaudies Respublikoje, kuri kartu yra akredituota Mianmaro Sąjungos Respublikai, Mongolijai, Tailando Karalystei ir Vietnamo Socialistinei Respublikai. Korėjos Respublika Lietuvoje šiuo metu atstovaujama iš Lenkijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius