-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 08 01

Darbą pradėjo nauja aplinkos ministro patarėja – Aleksandra Minajeva

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika plečia savo patarėjų komandą – nuo ketvirtadienio darbą pradėjo Aleksandra Minajeva. Ji ministrui patarinės sodininkystės ir gyvūnų gerovės klausimais.
Kęstutis Mažeika
Kęstutis Mažeika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

2019-aisiais A.Minajeva su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kandidatavo į Vilniaus rajono meres. Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktos ataskaitos duomenimis, Vilniaus Gedimino technikos universitete įgijo inžinierės specialybę, anksčiau Vilniaus kolegijoje – veterinarės felčerės diplomą.

Nuo 2014 metų 43-ejų A.Minajeva Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijoje dėstė atsinaujinančių energijos šaltinių, pastatų vėdinimo ir oro kondicionavimo dalykus.

LVŽS nuotr./Aleksandra Minajeva
LVŽS nuotr./Aleksandra Minajeva

„Ji aktyvi sodininkų klausimais, o ši sritis labai aktuali paskutiniu metu, todėl ir išsirinkome“, – klausiamas, kodėl į patarėjus pasirinko A.Minajevą, 15min kalbėjo K.Mažeika. Ją ministras nurodė šiek tiek pažįstantis ir asmeniškai.

Reikėjo asmens, kuris surinktų informaciją, kuruotų ir gyvūnų gerovės sritį, sakė K.Mažeika, ir reiškė viltį, kad A.Minajeva tai padaryti gebės.

„Sodininkų įstatymas planuojamas rudens sesijoje. Turbūt viešojoje erdvėje matėte įvairiausių Seimo narių siūlymų – vienas projektas net šešis kartus buvo tobulintas. Tai pakankamai aktualus, klausimas, liečiantis didelį ratą žmonių, todėl manau, kad reikia labiau išskirti šią sritį.

O kalbant apie gyvūnų gerovę, sena tema – gyvūnų ženklinimas. Turime problematiką su zoologijos sodu, kur yra vėluojantis projektas. Vėlgi – projektas gyvūnų globos reabilitacijos centro Kaune, [...] vyksta jūros gyvūnų globos reabilitacijos centro projekto įgyvendinimo darbai. Tai pakankamai jautri sritis“, – apie sričių aktualumą kalbėjo ministras.

Jis teigė, kad patvirtinus atnaujintą Vyriausybę, jo komanda plėsis dar labiau – bus paskirti nauji viceministrai.

Šiuo metu „valstiečiui“ K.Mažeikai komunikacijos klausimais patarinėja Justas Jaskonis, viceministrės pareigas eina Rasa Vaitkevičiūtė, ministro priimamajame dirba Diana Minelgienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius