Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 18

Darbą Vengrijoje pradės nauja Lietuvos ambasadorė

Po slapta įrašyto pokalbio paviešinimo atleistą Lietuvos ambasadorių Vengrijoje Renatą Jušką keičia karjeros diplomatė Rasa Kairienė.
Rasa Kairienė
Rasa Kairienė / BFL nuotr.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį įteikė skiriamuosius raštus naujai ambasadorei R.Kairienei.

Susitikimo metu prezidentė su ambasadore aptarė Lietuvos ir Vengrijos ekonominius ryšius, taip pat dvišalį mokslinį ir kultūrinį bendradarbiavimą, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

D.Grybauskaitės teigimu, prekybos tendencijos su Vengrija yra pozityvios, tačiau Lietuva turi toliau skatinti ekonominius ryšius bei didesnį Vengrijos investuotojų aktyvumą. Be to, prezidentė pažymėjo daug potencialo matanti plėtojant dvišalį mokslinį ir kultūrinį bendradarbiavimą, pabrėžė lietuvių kalbos mokymo Vengrijoje svarbą.

54-erių metų R.Kairienė turi nepaprastojo pasiuntinio ir įgaliotojo ministro diplomatinį rangą.

Prieš paskyrimą R.Kairienė ėjo Užsienio reikalų ministerijos (URM) Valstybinio ir diplomatinio protokolo direktorės pareigas. Diplomatės karjerą pradėjusi 1994 metais, 54-erių metų R.Kairienė turi nepaprastojo pasiuntinio ir įgaliotojo ministro diplomatinį rangą. Ekonomikos ir verslo vadybos studijų išsilavinimą baigusi diplomatė anksčiau buvo URM Europos šalių departamento direktore, Lietuvos ambasadore Danijoje ir Islandijai.

Ambasadorius R.Juška pareigų neteko pernai rugsėjį kaip praradęs pasitikėjimą. Prezidentė jį ir ambasadorių Azerbaidžane Artūrą Žurauską atšaukė po jų pokalbių paviešinimo internete.

R.Juška ir A.Žurauskas į skandalą pateko, kai svetainėje „YouTube“ buvo paskelbti slapta įrašyti jų pokalbiai telefonu. Juose diplomatai dalijosi asmeninėmis pažiūromis apie Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktą, vidaus situaciją Turkmėnijoje ir laidė replikas apie valstybės vadovus.

R.Juška šiuo metu dirba europarlamentaro Petro Auštrevičiaus padėjėju.

Ambasadorius skiria ir atleidžia prezidentas Vyriausybės teikimu, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius