Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 13

Darbiečiai: „Buhalterinis Vyriausybės požiūris žlugdo šalies verslą ir ekonomiką“

Šiandien šalies premjeras pareiškė nepritariantis Seimo Darbo partijos frakcijos siūlymui keisti Pridėtinės vertės mokesčio įstatymą ir numatyti lengvatinio PVM tarifo taikymą būtiniausiems maisto produktams. Darbiečiai įsitikinę, kad Vyriausybės sprendimas nepritari jų siūlymui ne tik apsunkins Lietuvos žmonių gyvenimą, bet ir pablogins verslininkų padėtį Lietuvoje.
Mitingas prie Seimo
Viktoras Uspaskichas / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Šį projektą mes parengėme atsižvelgdami į vis prastėjančią Lietuvos gyventojų finansinę padėtį ir augančias maisto produktų kainas. Dėl trumparegiškos Vyriausybės politikos šiandien mažesnes pajamas gaunantys žmonės, sumokėję už komunalines paslaugas, tiesiog nebeturi pinigų maistui. Mūsų siūloma pataisa palengvintų tokių žmonių gyvenimą, paskatintų vartojimą, padėtų plėstis šiuos produktus gaminančioms ir tiekiančioms įmonėms ir — kaip pasekmė — padidintų įplaukas į valstybės biudžetą“, — sako Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Darbiečiai siūlė taikyti 9 proc. PVM pieno ir mėsos produktams, paukštienai, žuvies produktams, aliejui, taukams, duonai ir džiūvėsiams, miltams, makaronams, kruopoms, druskai ir cukrui, tačiau Vyriausybė, atsižvelgusi į Finansų ministerijos skaičiavimus, jog valstybės biudžetas per metus neva netektų maždaug 660 mln. Lt, ketina šį siūlymą atmesti.

„Vyriausybėje vyrauja buhalterinis požiūris į biudžetą — valdantieji šventai tiki, kad sumažinus mokesčius sumažės ir įplaukos į valstybės biudžetą. Tačiau šios Vyriausybės trejų metų darbo patirtis byloja apie atvirkštinę tendenciją — įplaukas į biudžetą mažina ne mokesčių mažinimas, o jų didinimas. Deja, nei Vyriausybėje, nei Finansų ministerijoje neatsirado nė vieno žmogaus, kuris suprastų šią paprastą tiesą, todėl jie tęsia diržų veržimo politiką ir taip dar labiau smaugia vartotojus ir verslininkus bei žlugdo šalies ekonomiką“, — pastebi V. Gapšys.

PVM lengvatos maistui yra daugelyje Europos Sąjungos šalių: Lenkijoje taikomas 3 procentų PVM tarifas neapdorotiems maisto produktams ir 7 procentų PVM tarifas apdorotiems maisto produktams, Vokietijoje — 7 procentų PVM tarifas visiems maisto produktams, Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje — 0 procentų PVM tarifas visiems maisto produktams, išskyrus saldumynus ir šokoladą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius