-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 02

„Darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ nepasidalija susisiekimo viceministro posto

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius iki šiol nesulaukė kandidato į savo komandą. Trečiojo viceministro postas Susisiekimo ministerijoje, panašu, bus laisvas dar bent dvi savaites. R.Sinkevičius atskleidžia, kad kandidato į viceministrus nesulaukia dėl to, kad šio posto niekaip nepasidalija koalicijos partneriai Darbo partija ir „Tvarka ir teisingumas“. Ministrą susidariusi situacija glumina, todėl jis juokais dviem savaitėms viceministro postą užimti siūlo net šia istorija besidomintiems žurnalistams.
Rimantas Sinkevičius
Rimantas Sinkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Laukiu pasiūlymų. Tai buvome sutarę, kad turi siūlyti arba „Tvarka ir teisingumas“ arba Darbo partija. Šiandien bendravau su Petru Gražuliu, kuris yra „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas, tai jis sakė, kad lyg „darbiečiai“ turi teikti, kad „Tvarkai ir teisingumui“ neleidžiama teikti, neduodama“, – aiškino R.Sinkevičius.

Anot jo, iš pradžių jis laukė kandidato iš „tvarkiečių“, tačiau „atrodo, kad įvyko kažkokie mainai“. Pasakodamas apie savo viceministro posto dalybas, R.Sinkevičius griebėsi pokštų. Jis teigė dabar galįs dviem savaitėms viceministro pareigas užleisti, kad ir žurnalistams – bet kam, kam reikia tokių pareigų įrašo gyvenimo aprašyme.

„Jeigu jau niekas nepasiūlys, tai prašom jūs pasisiūlykite man. Žinokite, gali būti tokie atvejai, kad jums bus įdomu turėti biografinį faktą, kad dvi savaites buvote susisiekimo viceministre. Jeigu būtume su jumis tai padarę prieš Kalėdas, pavyzdžiui, tai būtumėte priimta 2012 m., atleista 2013 m., visai gerai atrodytų“, – skaičiavo ministras.

Tuo tarpu „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkui Rolandui Paksui susisiekimo viceministro posto dalybos juoko nekelia. Jis užtikrina, kad „tvarkiečiai“ šio posto Darbo partijai kol kas neatiduoda.

Pasak jo, dėl šio posto dalybų įvyko nesusipratimas, kurį artimiausiu metu jis ketina aptarti su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu.

„Kol kas susikirto mūsų požiūriai į Susisiekimo ministeriją. Čia ir mes, ir „darbiečiai“ nori siūlyti savo kandidatą ir šiandien yra tokia situacija“, – teigė R.Paksas.

Politikas pasakoja, kad sudarant koalicijos formavimo principus pageidavimą gauti susisiekimo viceministro postą išreiškė abi partijos. Susitarime nutarta, kad „Tvarka ir teisingumas“ turi gauti du viceministro postus socialdemokratų vadovaujamose ministerijose.

Kol kas „Tvarka ir teisingumas“ socialdemokratų vadovaujamose ministerijose atvirai kelia vieną kandidatą – finansų viceministru siekia būti „tvarkietis“ Vytautas Galvonas.

Ką „Tvarka ir teisingumas“ siūlytų į susisiekimo viceministrus, jei gautų tokią galimybę, R.Paksas neatskleidė.

Su Darbo partijos pirmininku Viktoru Uspaskichu ir jo pavaduotoju Vytautu Gapšiu trečiadienį susisiekti nepavyko. 

Susisiekimo viceministrais jau dirba buvęs Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas ir buvęs Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vladislavas Kondratovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius