-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 26

„Darbiečiai“ sako pradėsią derybas su NS dėl galimo susijungimo

Darbo partijos prezidiumas trečiadienio vakarą nusprendė suformuoti darbo grupę, kuri pradėtų derybas su Naująja sąjunga (NS, socialliberalais) dėl susijungimo galimybės.
Neabejojama, kad prie partijos vairo sugrįš jos kūrėjas ir buvęs vadovas Artūras Paulauskas.
Artūras Paulauskas / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Apie centro politinių jėgų vienijimąsi Darbo partija kalba seniai. Bendravome su „tvarkiečiais“, „valstiečiais“, frontininkais, liberalais, tačiau iš Naujosios sąjungos mes gavome aiškių signalų apie tokią galimybę, todėl pirmiausia nutarėme pradėti derybas su šia partija“, – DP išplatintame pranešime cituojamas partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

Darbo partijos derybų grupę sudarys Seimo nariai Valentinas Bukauskas, Vytautas Gapšys ir Mečislovas Zasčiurinskas.

Darbo partija Seimo rinkimuose gavo 8,99 proc. rinkėjų balsų ir su vienmandatininkais parlamente turi 10 vietų. NS Seimo rinkimai buvo nesėkmingi: surinkę 3,64 proc. rinkėjų balsų jie neperžengė reikiamo 5 proc. barjero ir Seime turi vienintelį vienmandatėje apygardoje išrinktą parlamentarą Valerijų Simuliką.

Žiniasklaidoje skelbta, jog balandžio pabaigoje turėtų paaiškėti, ar Lietuvoje atsiras nauja partija, susijungus jau minėtoms DP ir NS, o „darbiečių“ lyderis prisipažino, kad sutiktų, jog naujajam dariniui vadovautų ne jis.

Šiuo metu DP ir NS diskutuoja dėl bendro kandidatų į Europos Parlamentą (EP) sąrašo. Jo likimas, anot V.Uspaskicho, priklausys nuo to, kaip seksis tartis dėl partijų susijungimo.

NS lyderis Artūras Paulauskas savo ruožtu prognozuoja, kad dauguma socialliberalų turėtų palaikyti vienijimosi idėją. Pasak jo, rimtesni pokalbiai dėl partijų susijungimo prasidėjo po vasario pabaigoje vykusio NS suvažiavimo. Galutinis taškas, jei pavyks suderinti pozicijas, turėtų būti padėtas per abiejų partijų suvažiavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius