-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 28

„Darbiečiai“ siūlo mokesčių reformą

Trečiadienio vakarą „darbiečiai“ atvirame prezidiumo posėdyje pristatė savo pasiūlymus valdantiesiems. Pagrindiniai siūlymai susiję su mokesčių reforma bei energetikos rinkos demonopolizavimu.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas žiniasklaidai ir partijos kolegoms pristatė siūlymus, kuriuos ketinama pateikti Permainų koalicijai derantis dėl paramos jiems. Pagrindiniai reikalavimai susiję su energetika bei smulkiojo ir vidutinio verslo skatinimu.

Pasak V.Uspaskicho, reikia peržiūrėti mokesčio už elektrą, dujas bei šildymą formulę. Taip pat reikia kovoti tiek su prekybos, tiek ir su energetikos monopoliais.

Siūlo skatinti smulkius ir vidutinius verslininkus

Didžiausia permaina lauktų smulkiojo ir vidutiniojo verslo – siūloma įmonėms, kurios eksportuoja mažiau nei 40 proc. produkcijos, mažinti pelno mokestį iki 5 proc., pajamų ir „Sodros“ mokesčius – iki 10 proc., tačiau įvesti 50 proc. dividendų mokestį. „Jei uždirbi, tai gali pusę atiduoti valstybei“, – teigė V.Uspaskichas.

Dar vienas Darbo partijos siūlymas – nacionalinių prekių krepšelio suformavimas ir jo kompensavimas tiems pensininkams, kurie gauna mažesnes nei vidutines pensijas (860 Lt). Esą vienam krepšeliui per mėnesį būtų galima skirti 100 Lt – taip būtų remiami ne tik pensininkai, bet ir Lietuvos gamintojai.

Gali priversti ministrus dirbti

Taip pat „darbiečiai“ pasisako prieš pensijų mažinimą bei transporto lengvatų neįgaliesiems panaikinimą – esą reikiamas lėšas galima surasti peržiūrėjus valstybės investicijų programą.

„Jei priversit Vyriausybę savaitę laiko padirbėti, atsiras visi įstatymai. Galiu pasodinti ministrus – finansų, ūkio, energetikos, aplinkos apsaugos, sveikatos apsaugos – pasakysiu, ką reikia daryti, kur padaryti pataisas – per savaitę bus viskas paruošta“, – V.Uspaskichas įsitikinęs, kad, nors visiems siūlymams priimti reiktų pataisyti per 50 įstatymų, visa tai įmanoma padaryti iki biudžeto priėmimo.

Jei Permainų koalicija, kuriai priklauso konservatoriai, liberalcentristai, Liberalų sąjūdis bei „prisikėlėjai“ nepritars visiems Darbo partijos siūlymams, pastarieji teigia ateinančių metų biudžeto projekto nepalaikysiantys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius