-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 02

„Darbiečių“, „tvarkiečių“ ir socialdemokratų lyderiai tarėsi dėl bendradarbiavimo po rinkimų

Trijų didžiausių opozicinių partijų lyderiai antradienį parlamento rūmuose Vilniuje tarėsi dėl bendradarbiavimo po Seimo rinkimų, pranešė TV3 „Žinios“.
Viktoras Uspaskichas, Rolandas Paksas ir Algirdas Butkevičius
Viktoras Uspaskichas, Rolandas Paksas ir Algirdas Butkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas, Socialdemokratų partijos lyderis Algirdas Butkevičius ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas europarlamentaras Rolandas Paksas apie numatomą susitikimą viešai neskelbė.

R.Paksas tvirtino, kad susitikimas įvyko ekspromtu.

„Ekspromtu ir išėjo susitikimas. Iš pradžių lyg mūsų būstinėj kalbėjome, paskui pasirodė, kad patogiau susitikimas šičia. Susibėgome, pasikalbėjome. Manau, kad tie pokalbiai ne paskutiniai“, – sakė „tvarkiečių“ lyderis.

Anot jo, realus pokalbis turėtų prasidėti spalio 14-osios vakare, kai pradės aiškėti Seimo rinkimų rezultatai.

Gegužės 25 dieną minėtų partijų lyderiai buvo pasirašę susitarimą dėl bendradarbiavimo per rinkimus bei po jų, formuojant valdančiąją koaliciją.

Tuomet deklaruota, kad „atsižvelgdami į susiklosčiusią politinę, ekonominę ir socialinę padėtį Lietuvoje, suprasdami atsakomybę už valstybės ateitį, siekdami rinkėjams pristatyti išsamią ekonominę, socialinę ir politinę valstybės ateities programą esame pasiryžę po rinkimų pirmiausia derėtis dėl valdančiosios koalicijos sudarymo tarpusavyje“.

Tačiau mažiau nei po mėnesio, birželio 21 dieną, socialdemokratai pranešė nutraukiantys šį susitarimą dėl „darbiečių“ paramos Visagino atominės elektrinės projektui.

Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas savo ruožtu tuomet pareiškė, kad socialdemokratų sprendimas nutraukti opozicinių partijų susitarimą dėl bendradarbiavimo „rodo šios politinės jėgos nebrandumą ir nesugebėjimą konstruktyviai bendradarbiauti“.

„Socialdemokratams nevalia nurodinėti Seimo Darbo partijos frakcijai, kaip ji turėtų elgtis balsuodama Seime. Panašu, kad spekuliuodami valstybės interesais ir žmonių emocijomis iš tikrųjų socialdemokratai siekia užmaskuoti savo neveiklumą šioje situacijoje“, – tvirtino V.Uspaskichas.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius