-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 12 /15:00

„Darbietė“ Ž.Pinskuvienė: leidome kitoms politinėms jėgoms sustiprėti mūsų sąskaita

Darbo partija leido kitoms politinėms jėgoms sustiprėti jos sąskaita, per sekmadienį vykstantį suvažiavimą pareiškė išrinktoji partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė ir ragino „darbiečius“ tapti tikra opozicine partija.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes leidome kitoms politinėms jėgoms sustiprėti mūsų sąskaita, nes kai buvome labai stiprūs, daug kas buvo mūsų rankose, keli žmonės pasijuto svarbūs ir visu tuo menamu gėriu bandė pasinaudoti, bet susimovė. Ir kai viso to neliko, jie ėmė bėgti. Ką gi, jų čia ir neturi būti“, – kalbėjo Ž.Pinskuvienė.

Savo pranešime politikė pažėrė kritikos ir buvusiems partijos lyderiams, ir dabartiniams valdantiesiems.

„Lietuvai vadinamosios Darnios Lietuvos tikrai neužteks. Jeigu kas nors dar to nesuprato, tai greitai supras. Jau šiandien aišku, kad visas problemas, apie kurias garsiai Lietuvos žmonėms kalbėjo rinkimų laimėtojai, užgožė visiškai politinis folkloras ir menkaverčių darbų pastangos, skelbtas profesionalumo principas – tik deklaracijos. Viskas prasidėjo mėgintuvėliais, sijonėliais, fortepijonais, interesų konfliktais. O kur tie rinkimų pažadai?“ – kalbėjo „darbiečių“ vadovė.

„Turime užimti absoliučiai aiškią opozicinės partijos vietą. Neturime teisės smagiai trinti užpakalius, patogiai apsėdę visus suolelius valdžioje ar šalia jos. Negalima gražiai vartyti akis ir tylėti. Kodėl tai pabrėžiu? Todėl kad šiandien Lietuvoje nėra nė vienos opozicinės partijos“, – per suvažiavimą šeštadienį tvirtino Ž.Pinskuvienė.

Ji peikė ir buvusius koalicijos partnerius socialdemokratus, nepaisydama, kad du „darbiečiai“ priklauso šios partijos frakcijai Seime, ir opozicijoje esančius konservatorius su liberalais.

„Matome, kuo šiandien pavirto mūsų buvę partneriai socialdemokratai, konservatoriai – seneliai ir anūku, o liberalai, kurie susipyko su sveiku protu. Jie visi – nei mėsa, nei žuvis. Tampa aišku, kad Darbo partija – vienintelė Lietuvos viltis. Todėl ir turime susitvarkyti, turime stipriai pasitempti ir atnaujinti savo partinę organizaciją, partijos programą“, – tvirtino „darbiečių“ lyderė.

Ji ragino partijos narius pradėti intensyviai rengtis savivaldos rinkimams.

„Esame puikiausia alternatyva mėgėjiškai dirbančioms valdančiosioms ir snaudžiančioms opozicijos partijoms. (...) Turime pora metų iki rinkimų. Laiko distancija – trumpa, įsibėgėjimo takelio pakilimui beveik nėra. Matau didžiulę prasmę Darbo partiją atnaujinti, sutelkti ir parengti naujam skrydžiui. Pamatysite, būtent savivaldos rinkimuose mes prisiminsime pergalės skonį“, – pareiškė Ž.Pinskuvienė.

Ji pranešė, kad šis šeštadienis, vasario 12-oji, skelbiama partijos atsinaujinimo pradžia.

„Ką pasėsi, tą ir pjausi. Šitą patarlę Lietuvoje žino visi, net ir patys mažiausieji. Tai mūsų protėvių išmintis. Tai štai ir pjauname. Ir dabar prasideda nauja sėja, tik nuo mūsų pačių, mūsų visų priklausys, kas užaugs. (...) Viską turėjome: ir pergales, ir postus, ir visas galimybes įgyvendinti savo programą bei įsipareigojimus žmonėms. To žmonės nepamiršo. Netrypčiokime vietoje pasimetę, nekaišiokime vieni kitiems pagalių į ratus, neturime tam laiko“, – kalbėjo naujoji Darbo partijos vedlė.

Savo pranešime politikė pažėrė kritikos ir buvusiems partijos lyderiams, ir dabartiniams valdantiesiems.

Ji pabrėžė, kad ir partijoje, ir šalyje svarbiausia turi būti tinkamas požiūris į žmogų.

„Didžiausia bet kurios valdžios bėda yra jos požiūris į žmogų – nepagarba, nesiklausymas ir negirdėjimas, manipuliacijos, kai reikia gauti naudos sau, bet kai tikslai pasiekiami, žmonės lieka tuščia vieta“, – tvirtino Ž.Pinskuvienė ir retoriškai klausė, kada „žmonės galės pasijusti žmonėmis, pradėti normaliai dirbti ir užsidirbti čia, Lietuvoje“.

Darbo partija sekmadienį Kaune surengė suvažiavimą, per kurį išrinko pirmininkės Ž.Pinskuvienės pavaduotojus, tvirtino kitas valdymo struktūras.

Naujas suvažiavimas surengtas po to, kai partija per gruodžio 11 dieną Kėdainiuose vykusį suvažiavimą pirmininke išrinko Širvintų merę Ž.Pinskuvienę, tačiau jai nepavyko suformuoti kitos vadovybės. Keli politikai atsisakė tapti jos pavaduotojais, nebuvo patvirtintas Darbo partijos prezidiumas.

Dėl to Teisingumo ministerija atsisakė partijos pirmininke registruoti Ž.Pinskuvienę ir nurodė baigti formuoti vadovybę. Darbo partijai laikinai vadovauja Seimo narys Valentinas Bukauskas.

Praėjusią kadenciją valdančiojoje daugumoje buvusi Darbo partija per spalį vykusius rinkimus daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero. Vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du partijos iškelti atstovai: Valentinas Bukauskas ir Petras Čimbaras. Jie Seime prisidėjo prie Socialdemokratų partijos frakcijos.

Naujausi visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad Darbo partijos populiarumas yra sumenkęs iki maždaug 2 procentų – tiek apklaustų gyventojų už juos balsuotų per rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius