-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 17 /16:11

„Darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas turi „Snoro“ banko akcijų

Seimo Etikos ir procedūrų komisija išsiaiškino, kad Darbo partijai priklausantis parlamentaras Mečislovas Zasčiurinskas turi banko „Snoras“ akcijų.
Mečislovas Zasčiurinskas
Mečislovas Zasčiurinskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kol kas neaišku, kiek akcijų parlamentaras turi, tačiau jam nerekomenduojama aktyviai reikštis Seimui svarstant įstatymų projektus, susijusius su „Snoro“ nacionalizavimu.

„Kaip tik jis finansų ministrės paklausė, kas bus su smulkiaisiais akcininkais“, – atkreipė dėmesį Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Pats M.Zasčiurinskas tikina neatsimenąs, kiek „Snoro“ akcijų turi ir sako nesuprantantis, kokių interesų gali turėti šioje istorijoje.

Vėliau parlamentaras patikslino 474 mln. litų įstatynio kapitalo vertės banke nuo 2007 metų turįs 1900 litų vertės akcijų, tai sudaro mažiau nei 1proc. visų banko akcijų. Pasak M.Zasčiurinsko nuo akcijų įsigijimo dienos jis su akcijomis nieko nedarė.

„Nepaisant to, nedalyvavau jokiuose su “Snoru„ susijusiuose balsavimuose šiandien, nors ir nematau čia jokio savo intereso. Akcijas buvau deklaravęs tinkamai“, – sakė parlamentaras.

Kilusius įtarimus, kad liberalsąjūdietis Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas suskubo atsiimti 17 tūkst. litų indėlį iš banko „Snoras“ tik sužinojęs apie galimą banko veiklos stabdymą, Etikos ir procedūrų komisija neigia.

Pasak komisijos pirmininko A.Salamakino, parlamentaro indėlio atsiėmimas nesusijęs su banko nacionalizavimo istorija, nes jo terminuotas indėlis atsiimtas dar prieš kelis mėnesius.

Tai tvirtina ir pats K.Glaveckas. Išplatintame pranešime spaudai K.Glaveckas teigia, kad banke „Snoras“ savo vardu niekada neturėjo jokio indėlio, jame nelaikė jokių asmeninių lėšų. Šių metų rugpjūčio pabaigoje K. Glaveckas iš banko „Snoras“ atsiėmė maždaug 17 tūkst. litų vertės terminuotąjį indėlį, kurį kaip palikimą buvo palikusi 2010 metais mirusi parlamentaro motina Veronika Glaveckienė.

„Baigėsi terminuotojo indėlio sutarties terminas, dėl to aš ir atsiėmiau man motinos palikimu paliktus pinigus. Pabrėžiu, kad tuo metu jokios informacijos apie banko „Snoras“ problemas neturėjau. Todėl mane, kaip asmenį ir Seimo narį, žeidžia viešai skleidžiamos melagingos kalbos, sąmokslo teorijos mano atžvilgiu“, – teigė K.Glaveckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius