Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 27

Darbo grupė tobulins neįgaliesiems padedančių asistentų veiklą

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sudarė darbo grupę, kuri iki metų pabaigos turi parengti gaires, kaip organizuoti asmeninio asistento paslaugas neįgaliesiems.
Pilietinė akcija „Leiskite dirbti“
Neįgalusis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Peržiūrėti individualizuotų bendruomeninių paslaugų neįgaliesiems teikimą numatyta Vyriausybės programos įgyvendinimo plane. Neįgaliųjų organizacijos ne kartą yra išsakiusios susirūpinimą dėl per mažo asmeninio asistento paslaugų prieinamumo, nepakankamo jų reglamentavimo ir finansavimo.

Prie ministerijos veikiančio Neįgaliųjų reikalų departamento atstovė Rasa Šivickienė pasakojo, kad dabar asmeninio asistento paslaugą galima gauti per socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektus.

Asmeninio asistento paslauga apima pagalbą neįgaliesiems lankantis užimtumo, ugdymo, reabilitacijos ir kitose įstaigose, informacijos teikimą asmenims, turintiems klausos ir regėjimo negalią, pagalbą sprendžiant buityje kylančias problemas, ieškant darbo ir įsidarbinant.

„Tokias paslaugas gauna neįgalūs asmenys – nuo vaikų iki pensinio amžiaus (...). Tai yra vykdoma plačiai per Lietuvą. Šitos paslaugos aktualios visų negalių žmonėms, kiekvienam jo negalia – ar regos, ar psichinė, ar klausos, ar fizinė – yra sunkiausia ir svarbiausia“, – aiškino R.Šivickienė.

2016 metais asmeninio asistento paslaugas gavo per 11 tūkst. asmenų. Planuojama, kad šiemet šias paslaugas gaus daugiau kaip 10 tūkst. neįgaliųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius