-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 29

Darbo ieškantys studentai nuleidžia rankas

Segtuvas, kuriame vos pora lapų su darbo pasiūlymais, – tik tiek įdarbinimu besirūpinančios įstaigos gali pasiūlyti studentams.
Susirasti net ir patį paprasčiausią darbą studentams tampa tikru iššūkiu.
Susirasti net ir patį paprasčiausią darbą studentams tampa tikru iššūkiu. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Studentai

Paradoksalu, tačiau ir patys studentai sunkmečiu vis rečiau varsto Klaipėdos Jaunimo darbo centro duris. Jaunuolius gąsdina situacija, kai darbo vietų vis mažėja, į atsilaisvinusias pretenduoja daugybė žmonių, o darbdaviai dar reikalauja patirties, kurios studentai neturi.

„Studentų dabar niekas nenori, renkamasi iš patirties jau turinčių darbuotojų, atsižvelgiama į kvalifikaciją, darbo stažą, rekomendacijas“, – sakė žurnalistiką studijuojantis Kęstutis, nusivylęs nevaisingomis darbo paieškomis.

Laimis, studijuojantis statybų inžineriją, vis dar turi savų argumentų, kodėl darbdaviai bent vasarai turėtų lengviau įdarbinti studentus. Jo manymu, studentai laikinai galėtų pakeisti atostogaujančius nuolatinius darbuotojus, be to, jie sutiktų dirbti už kur kas mažesnį atlygį.

Patirties stygius – pagrindinis darbdavių argumentas, kodėl studentams uždaromos durys. Baldus gaminančios bendrovės „Termomontažas“ atstovų teigimu, jų siūlomam darbui reikia mažiausiai dvejų metų patirties, mokėti daugiau nei dvi užsienio kalbas, profesionaliai dirbti įvairiomis kompiuterinėmis programomis.

Pirmakursių darbo paieškos iš anksto pasmerktos nesėkmei. Statybų kompanijos „Klaista“ atstovai pažymėjo, kad keblumų atsiranda, kai studentus dažnai reikia išleisti iš darbo į egzaminus ar koliokviumus, o tai sukelia nepatogumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius