Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 03

Darbo inspekcijos vadas įtarimų nenusikratė

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Šiaulių skyriaus vedėjas Zenonas Griguola jau du kartus bandė nusikratyti įtarimų piktnaudžiavus tarnybine padėtimi. Jis prašė nutraukti jo atžvilgiu atliekamą ikiteisminį tyrimą, tačiau jo prašymai nepatenkinti.
Dokumentai
Dokumentai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pernai, balandžio 21-ąją, pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo Z.Griguolos piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo. Nuo to laiko Z.Griguola du kartus prašė nutraukti ikiteisminį tyrimą, tačiau jo prašymai liko neišpildyti – tyrimas tęsiamas.

Gruodžio pradžioje buvo nagrinėjamas pirmas Z.Griguolos prašymas nutraukti ikiteisminį tyrimą. Tuomet prašymas buvo atmestas, tačiau tyrėjai įpareigoti suktis greičiau. Tyrimą nurodyta baigti per keturis mėnesius.

O Naujųjų išvakarėse Z.Griguolos skundą nagrinėjo aukštesnės instancijos Šiaulių apygardos teismas. Neapskundžiamai buvo nuspręsta, jog tyrimas nėra vilkinamas ir jokie baigimo terminai negali būti nustatyti. Įtariamasis kaltino tyrėjus vilkinant tyrimą, tačiau nustatyta, jog pats Z.Griguola atsisakė duoti parodymus ir taip pats vilkino tyrimą.

Z.Griguola, įtariamas dokumentų klastojimu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, ne vienintelis šiame STT atliekamame ikiteisminiame tyrime. VDI Šiaulių skyriaus vyriausiasis darbo inspektorius Regimantas Navickas, kaip ir jo šefas, įtariamas dokumentų klastojimu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. Jis kuravo dalį Šiaulių miesto ir Radviliškio rajoną. Šiuo metu jis yra nušalintas nuo tarnybos.

Dar du asmenys, nedirbantys VDI Šiaulių skyriuje, pagal šią bylą yra įtariami bendrininkavimu klastojant dokumentus.

Kol kas STT neatskleidžia, kokiais konkrečiai nusikaltimais yra kaltinami aukšti VDI pareigūnai. Nepatvirtintais duomenimis Z.Griguola ir R.Navickas padirbtais dokumentais slėpė kai kurių įmonių pažeidimus arba atleisdavo nuo atsakomybės už tam tikrą atlygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai