-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 20 /14:14

Darbo partija ilgiausiai delsia nepateikdama kandidatų į ministrus, kitos partijos savus kandidatus įvardijo

Darbo partija ilgiausiai delsia įvardyti savo kandidatus į ministrų postus. Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas sako, kad taip elgiamasi siekiant išgelbėti kandidatų reputaciją. Tiesa, jis pripažįsta, kad dauguma kandidatų, skirtingai nei prašo prezidentė Dalia Grybauskaitė, priklauso Darbo partijai.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mes ne dėl to, kad priklauso partijai, slepiame, ar neslepiame. Paprasčiausiai yra etika, nenori ir patys kandidatai, todėl kad jų kandidatūrą atmesti gali dėl politinių sumetimų, atmesti gali dėl bet kokių kitų psichologinių nesutapimų su premjeru ir taip toliau. Žmogus dažniausiai būna įvardintas iš neigiamos pusės, tai žymę uždeda visam gyvenimui“, – paklaustas, ar kandidatų neskelbia dėl baimės neįtikti prezidentei Daliai Grybauskaitei, kalbėjo V.Uspaskichas.

„Ministrus ir savus, ir mūsų pristatys premjeras“, – pridūrė jis.

Anksčiau yra teigta, kad socialinių reikalų ir darbo ministre gali tapti Loreta Graužinienė, žemės ūkio ministru - Kęstutis Daukšys, o antradienį V.Uspasichas delfi.lt oficialiai patvirtino, kad švietimo ministre bus siūloma tapti Virginijai Baltraitienei.

A.Butkevičius antradienį oficialiai patvirtino, kad „Tvarka ir teisingumas“ aplinkos ministru mato parlamentarą Valentiną Mazuronį, vidaus reikalų ministru – parlamentarą Remigijų Žemaitaitį.

Lenkų rinkimų akcija energetikos ministru siūlo Jaroslavą Neverovičių.

Socialdemokratai užsienio reikalų ministru teikia Lietuvos ambasadoriaus Baltarusijoje Lino Linkevičiaus kandidatūrą, finansų ministru – Rimanto Šadžiaus, krašto apsaugos – Juozo Oleko, susisiekimo – Rimanto Sinkevičiaus kandidatūras. Teisingumo ministrą socialdemokratai prezidentės prašys pasirinkti iš Juliaus Sabatausko ir Juozo Bernatonio kandidatūrų. Kas bus siūlomas sveikatos ministru, dar tariamasi.

Su prezidente Dalia Grybauskaite kandidatas į premjerus pripažįsta kol kas suderinęs tik L.Linkevičiaus kandidatūrą. 

„Kol kas dar nėra galutinio sutarimo“, – paklaustas, ar R.Šadžiaus kandidatūra tinka prezidentei, sakė A.Butkevičius.

Premjeru siūlomas A.Butkevičius teigia, kad jam tinka „tvarkiečių“ siūloma už šmeižtą teisto V.Mazuronio kandidatūra. „Jo teistumas yra pasibaigęs. Be to, mes žinome, dėl ko jis yra teistas“, – aiškino A.Butkevičius.

Daugiau klausimų jam kyla dėl R.Žemaitaičio skyrimo ministru, ypač po jo penktadieninio pasisakymo „apie Darbo partijos bylą ir kitus išgalvotus dalykus“.

„Aš manau, kad bus aiškinamasi, kas buvo turima galvoje. Mano nuomone, ši byla turi būti kuo greičiau užbaigta, nes tai yra gėda Lietuvoje, kada ji tiek metų svarstoma. Aš manau, kad ji seniai turėjo būti baigta“, – teigė A.Butkevičius.

Kandidatas į premjerus mano, kad Vyriausybei vadovaudamas konservatorius Andrius Kubilius galėjo pasikalbėti su teismų vadovais, „nedarant jokio spaudimo“ ir pasiaiškinti, kodėl byla trunka taip ilgai.

„Vyriausybė turi teisę gauti informaciją“, – sakė jis.

Pasak jo, todėl Lietuvos socialdemokratų partijos nariai Seimui balsuojant dėl neliečiamybės naikinimo Darbo partijos bylos kaltinamiesiems, neblokuos sprendimo.

„Mes balsuosime už panaikinimą“, – sakė jis.

Pasak jo, derybose dėl koalicijos Darbo partija nekėlė jokių ultimatumų, susijusių su teisinės neliečiamybės naikinimu Seime.

Tiesa, pirmadienį A.Butkevičius pripažino, kad „darbiečiai“ teikė ultimatumą dėl pasitraukimo iš koalicijos, jei Vytautas Gapšys nebus paskirtas pirmuoju Seimo pirmininko pavaduotoju.

Paklaustas, ar tai tiesa, V.Uspaskichas sakė pirmą kartą neturintis ką atsakyti.

„Gal be manęs buvo tokių pokalbių, tokių ultimatumų“, – svarstė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius