-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 07 25

Darbo partija pirmininką planuoja rinkti suvažiavime rugsėjo pradžioje

Opozicinė Darbo partija vadovą planuoja rinkti suvažiavime Kėdainiuose rugsėjo pradžioje, birželį iš pirmininko pareigų atsistatydinus europarlamentarui Viktorui Uspaskichui.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Suvažiavimas preliminariai rugsėjo pirmą savaitgalį, bet dar pasitikslinsime dėl datos. Suvažiavimas vyks Kėdainiuose, rinksime partijos pirmininką“, – BNS pirmadienį sakė laikinasis partijos vadovas, Seimo frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Pasak V.Fiodorovo, preliminari suvažiavimo data yra rugsėjo 4-oji, ji bus patvirtinta, jei tiks daugumai skyrių.

Partijos skyriai kandidatus į pirmininkus gali kelti iki rugpjūčio vidurio, kol kas apie kandidatavimą viešai yra paskelbęs Seimo vicepirmininkas Andrius Mazuronis.

„Kadangi vasara, partijos skyrių tarybos neskuba organizuotis, pasiskelbusių, kad patys dalyvaus, tik A. Mazuronis turbūt pats pirmasis, kuris pasakė šiandien“, – informavo V.Fiodorovas.

Seimo vicepirmininkas A. Mazuronis pirmadienį feisbuke paskelbė kandidatuosiantis, nes nori „kaip galima greičiau pradėti diskusiją apie galimas partijos ateities perspektyvas bei matymą, kaip tai įgyvendinti“.

„Tikiu, jog stipri komanda, platus klausimų rato akcentavimas ir nuosaikus darbas ne kuriant priešus, tačiau siūlant idėjas, yra būtent tas kelias, kuriuo visi kartu turime toliau žengti“, – rašė politikas.

Partijos laikinasis vadovas V.Fiodorovas BNS sakė savo sprendimą dėl kandidatavimo paskelbsiantis suvažiavime.

„Kai mane tvirtino laikinuoju pirmininku, buvau minėjęs, kad į tokį postą neplanavau, bent artimiausiu metu, bet palauksiu suvažiavimo ir savo galutinį apsisprendimą pasakysiu suvažiavime“, – teigė parlamentaras.

Ilgametis Darbo partijos vadovas V.Uspaskichas birželio viduryje paskelbė pasitraukiantis iš posto, nes norintis „suteikti partijai naują impulsą, naujų idėjų, jaunatviškumą“.

V.Uspaskichas sakė liekantis aktyviu partijos nariu, toliau atstovaus partijai Europos Parlamente.

Darbo partijos įkūrėjas V.Uspaskichas su pertraukomis jai vadovavo nuo 2003-iųjų, pastarąjį kartą jis į pirmininko postą išrinktas 2018 metais ir perrinktas pernai lapkritį.

Opozicinė Darbo partija Seime turi devynių narių frakciją, partija turi apie 10 tūkst. narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius