Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 11 28 /16:25

Darbo partija pristatė naujus kandidatus į žemės ūkio ir kultūros ministrų postus

Trečiadienį vykusiame koalicijos susitikime V.Uspaskichas pristatė naujus Darbo partijos kandidatus į žemės ūkio ir kultūros ministrų postus, tačiau jų pavardžių neįvardijo. Neoficialiais duomenimis, Darbo partija į žemės ūkio ministrus pasiūlė korporacijos „Matininkai“ prezidentą Kęstutį Kristinaitį.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

K.Kristinaitis 15min.lt teigė galintis pasakyti tik tiek, kad jokio pažado niekam nedavė. Nesu davęs jokio sutikimo kažkuo būti, taip kad nežinau“, – tvirtino jis.

Paklaustas, ar į jį kas nors kreipėsi su pasiūlymu tapti ministru, K.Kristinaitis sakė, kad tai – tik detalės. Sutikimo nesu davęs, o kas ten daugiau – ką čia kalbėti“, – pridūrė jis.

K.Kristinaitis 2000–2001 metais dirbo žemės ūkio ministru.

A.Butkevičius vertina gerai

Paskirtasis premjeras Algirdas Butkevičius patvirtino trečiadienį sulaukęs dviejų kandidatų pavardžių, tačiau taip pat atsisakė jas pasakyti. Jis tik pripažino, kad kandidatą į žemės ūkio ministrus puikiai pažįsta ir labai gerai vertina.

„Vieną kandidatą labai gerai pažįstu ir, aš manau, kad niekam jokių abejonių nekils dėl paskyrimo į ministrus“, – teigė A.Butkevičius.

Tačiau įvardyti „gerai pažįstamo“ kandidato paskirtasis premjeras nesiteikė. „Pavardžių nesakysiu, bet tikrai labai gerai atsiliepiu“, – pareiškė jis.

Kandidato į žemės ūkio ministro postą neįvardijo ir V.Uspaskichas.

„Pristačiau premjerui pasirinkimą ir premjeras apsispręs. Iš pirmo žvilgsnio jam patinka, jis, aišku, aprobuos su prezidente, o aš kaip visada komentuosiu tik po prezidentės pasirašyto arba nepasirašyto dekreto“, – po susitikimo su A.Butkevičiumi pranešė V.Uspaskichas.

Kandidatas – paslaptis

Darbo partija trečiadienį pateikė ir kandidatą į kultūros ministrus, tačiau jo pavardė laikoma paslaptyje.

„Turiu ir kandidatą į kultūros ministrus, tačiau jo nepažįstu. Aišku, esu jį matęs, girdėjęs apie jį“, – teigė A.Butkevičius. Jis neatmeta, kad su į kultūros ministrus siūlomu asmeniu susitiks dar trečiadienį ir, jei jis pasirodys tinkamas, pateiks prezidentei galutinį siūlomų ministrų sąrašą.

„Šiandien, tikiuosi, kad jau vakare bus galutinai pateiktos visos kandidatūros“, – kalbėjo A.Butkevičius. 

Atlydėjo M.Zasčiurinskas

Į trečiadienio koalicijos susitikimą Darbo partijos pirmininką Viktorą Uspaskichą atlydėjo Seimo narys, „darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas. Tačiau M.Zasčiurinskas, pasak V.Uspaskicho, nekandidatuoja į ministro postą, jis esą tik „prisistatė kaip išrinktas Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pavaduotoju“.

Blyn būčiau nesugalvojęs tokios intrigos. Jis atėjo visai kitu reikalu. Nors buvo galima su jumis šiek tiek pažaisti čia, bet pasakysiu tiesą: jis atėjo susiderinti kaip etikos komisijos pirmininkas“, – pripažino V.Uspaskichas.

Anksčiau kultūros ministru Darbo partija jau yra teikusi 44 metų aktoriaus, televizijos laidų vedėjo, prodiuserio Juozo Gaižausko, renginių organizatoriaus Tado Rimdžiaus ir dar vieno neįvardyto asmens kandidatūras. Tačiau nė vienas iš šių kandidatų neįtiko paskirtajam premjerui Algirdui Butkevičiui.

A.Butkevičius atmetė ir Darbo partijos žemės ūkio ministru siūlyto konservatoriaus Mindaugo Kuklieriaus kandidatūrą.

Darbo partijos siūlomos kandidatės į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministres Loreta Graužinienė ir Virginija Baltraitienė jau susitiko su prezidente Dalia Grybauskaite ir laukia jos apsisprendimo dėl tinkamumo eiti pareigas.

Su prezidente antradienį susitiko ir socialdemokratų kandidatas į susisiekimo ministro postą Rimantas Sinkevičius ir į ūkio ministrės postą siūloma Birutė Vėsaitė.

Kiti kandidatai į ministrų postus su prezidente turi susitikti artimiausiu metu.

Papildyta 16.25 val.

Trečiadienio pavakarę paskirtasis premjeras A.Butkevičius susisiekė su prezidente Dalia Grybauskaite norėdamas jai įteikti visų teikiamų kandidatų į ministrus sąrašą. Tačiau prezidentė dar nebo grįžusi iš Raudondvario į Vilnių, todėl susitikti su A.Butkevičiumi negalėjo.

„Ji pasakė, kad yra dar susitikimuose ir paprašė, kad naujų kandidatų pavardes atsiųsčiau žinute. Tai ir padariau“, – teigė A.Butkevičius.

Jis išsiuntė prezidentei elektroninį laišką.

Pats A.Butkevičius su trečiadienį Darbo partijos pasiūlytais naujais kandidatais į žemės ūkio ir kultūros ministrus nesusitiko. Vieną jų jis sakė gerai pažįstantis, kito – ne, tačiau nei vieno kandidato pavardės neatskleidė.

Darbo partijos pirmininkas V.Uspaskichas 15min.lt teigė, kad kandidatų į žemės ūkio ir kultūros ministrus pavardės neatskleidžiamos pačių kandidatų pageidavimu.

„Reikia palaukti prezidentės dekreto. Viskas tvarkoj, bet buvo toks jų pageidavimas anksčiau neskelbti“, – sakė jis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius