Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 05

Darbo partijos byloje laukiama psichiatrinės ekspertizės išvadų

Vilniaus apygardos teismas (VAT) pirmadienį vėl buvo priverstas atidėti vadinamosios Darbo partijos (DP) bylos nagrinėjimą.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Toks sprendimas buvo priimtas, nes dar nėra gauti psichiatrinės ekspertizės, kurią nuspręsta skirti vienai iš teisiamųjų Vitalijai Vonžutaitei, rezultatai, BNS patvirtino byloje teismo kolegijai pirmininkaujanti teisėja.

„Posėdis buvo atidėtas, nes dar nėra gauti ekspertizės dokumentai“, – sakė teisėja Daiva Pranytė-Zalieckienė.

Sprendimas skirti ekspertizę buvo priimtas balandžio pabaigoje. Ekspertams teismas pateikė klausimus apie moters sveikatos būklę ir galimybę dalyvauti teismo procese. Ekspertizę pavesta atlikti Teismo psichiatrijos instituto Kauno skyriui.

VAT jau apie metus po to, kai buvo panaikintas kito teisiamojo Darbo partijos lyderio europarlamentaro Viktoro Uspaskicho teisinis imunitetas, negali pradėti nagrinėti bylos iš esmės.

Baltijos ir Amerikos klinikos medikai teismui anksčiau yra pranešę, kad V.Vonžutaitės gydymas gali trukti apie metus. Senatis Darbo partijos byloje sueis 2014-aisiais.

Darbo partijos byla VAT vyksta su itin ilgomis pertraukomis. Po daugiau nei metų pertraukos ji į teismo salę grįžo pernai spalį, tačiau tuomet posėdis atidėtas, nes neatvyko partijos pirmininko V.Uspaskicho advokatas Vytautas Sviderskis ir V.Vonžutaitės gynėjas Arūnas Petrauskas. Posėdžiai taip pat buvo atidėdami dėl to, kad tai dėl nėštumo, tai dėl sveikatos problemų neatvykdavo minėtoji V.Vonžutaitė.

Prieš tai šios bylos teismas nenagrinėjo daugiau kaip metus, nes tapęs Europos Parlamento nariu V.Uspaskichas buvo įgijęs teisinę neliečiamybę. Praėjusių metų rugsėjo pradžioje Europos Parlamentas panaikino jo teisinę neliečiamybę.

Baudžiamojoje byloje kaltinimai pateikti buvusioms partijos darbuotojams V.Vonžutaitei, Marinai Liutkevičienei, V.Uspaskichui bei Darbo partijos frakcijos Seime seniūnui Vytautui Gapšiui. Šio teisinį imunitetą Seimas yra panaikinęs anksčiau. Kaltinimai taip pat pateikti juridiniam asmeniui – Darbo partijai.

„Darbiečių“ lyderis 2006 metų rugpjūtį pripažinus jį įtariamuoju daugiau nei metus nuo Lietuvos teisėsaugos slapstėsi Rusijoje.

Darbo partija įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų bei nesumokėjusi apie 4 mln. litų mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius