Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 27

Darbo partijos frakcija su G.Skaiste aptars „Ignitis grupės“ veiklą, energijos kainas

Darbo partijos frakcija antradienį rengia susitikimą su finansų ministre Gintare Skaiste dėl valstybės valdomos „Ignitis grupės“ veiklos bei aukštų elektros kainų.
Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pasak frakcijos nario Vytauto Gapšio, frakcija nori pasiteirauti ministrės, kokiomis lėšomis numatoma kompensuoti išaugusias kainas vartotojams, ar „Ignitis grupė“, kurios akcijas ji valdo, išpildo visus lūkesčius.

„Pagrindinė tema, dėl kurios kvietėme, susijusi su energetika. Keli klausimai liečia „Ignitis“. Finansų ministerija yra akcijų valdytojas, norime pasižiūrėti, ar visada ministerijos išreikšti lūkesčiai buvo įvykdyti „Igničio“, – BNS sakė V.Gapšys.

„Kitas aspektas energetikos kainų, kaip bus, iš kokių lėšų kompensacijos (už dujas ir elektrą – BNS) ir panašiai, taip, daug kas su biudžetu bus atskleista. Norime matydami liberalizacijos trečio etapo atidėjimą, ar tai bus paskirstyta per visus vartotojus, per dedamąją, ar bus kompensuojama „Igničiui“. Tokie dalykai, kurie liečia energetikos kainų išaugimą ir kompensavimą gyventojams ir verslui“, – pridūrė jis.

Pasak V.Gapšio, taip pat norima aptarti situaciją, kai „Ignitis“ daliai įmonių nutraukė neterminuotas elektros tiekimo sutartis.

„Kiti kai kurie elektros energijos tiekėjai, pavyzdžiui, „Enefit“ ir „Elektrum Lietuva“ to nedarė. Kyla klausimų, kodėl vienas tiekėjas to nesugebėjo, nors tai valstybės valdoma bendrovė“, – sakė parlamentaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius