Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 14

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas: iš Nacionalinės kredito unijos ėmiau kreditą

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas pripažįsta, kad iš Nacionalinės kredito unijos, kurios veikla laikinai sustabdyta, ėmė kreditą. Jo dydžio ir paskolos paskirties politikas neįvardija. V.Uspaskichas sako, gavęs dalį kredito, penktadienį pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuvos ryto“ televizijos šaltinių duomenimis, prieš Seimo rinkimus, kai Lietuvos banko inspektavimo komisijos atstovai lankėsi Nacionalinėje kredito unijoje, jos vadovybės patalpose sutiko Darbo partijos lyderį.

Politikas teigia, kad tiksliai nepamena, kada tai įvyko.

„Na, nežinau, pradėjo forminti čia. Galvoju, po rinkimų. Man atrodo“, – sakė V.Uspaskichas. Politikas pripažino, kad kredito unijoje lankėsi keletą kartų, bet dėl to paties kredito.

Ketvirtadienį Seimo narys V.Uspaskichas teigė, kad Nacionalinės kredito unijos byla nesusijusi su jo vadovaujama politine organizacija.

„Darbo partija griežtai nesusijusi“, – tąkart Seime žurnalistams sakė V.Uspaskichas. Jis tvirtino nieko nežinąs apie atliekamą ikiteisminį tyrimą ir sulaikytą partijos narį Žilviną Putramentą.

„Nesidomiu, nieko bendro neturiu, daug yra sulaikytų iš konservatorių, socdemų, kitų partijų dėl savo veiklų, veiksmų, gyvenimų“, – teigė V. Uspaskichas.

Generalinė prokuratūra ketvirtadienį teigė, kad kol kas nėra jokių duomenų, jog su nusikalstamos grupuotės veikla, kai iš kredito unijų apgaulingai buvo gauta daugiau nei 60 mln. litų paskolų, gali būti susijusi Darbo partija, kuri įtariama finansinėmis machinacijomis.

Vilniaus teismas penktadienį leido suimti du finansinėmis machinacijomis įtariamus buvusius Nacionalinės kredito unijos vadovus, nors prokuroras prašė teismo dviem mėnesiams leisti suimti visus tris unijos vadovus.

Lietuvos bankas ketvirtadienį laikinai sustabdė unijos veiklą, o teisėsaugininkai sulaikė tris jos vadovus, kurie įtariami iššvaistę apie 25 mln. litų.

Su šiomis machinacijomis susijusios dar trys kredito unijos, o įtarimai iššvaisčius daugiau nei 60 mln. litų pareikšti iš viso 30 asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius