Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 17 /11:31

Darbo partijos siūlomų ministrų sąraše – nieko naujo, premjeru partija siūlytų Valentiną Mazuronį

Po praėjusių rinkimų labai sunkiai ministrų ieškojusi ir dar sunkiau prezidentės Dalios Grybauskaitės patvirtinimo jiems siekusi Darbo partija šį kartą nusprendė kandidatų į ministrus pavardes pristatyti dar iki rinkimų. Partijos lyderis Valentinas Mazuronis išsisuko nuo dabartinių ministrų vertinimo – kandidatų į tas pozicijas paprasčiausiai neįvardijo.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Darbo partija ilgai svarstė, kokius kandidatus atrinkti. Turime ne vieną žmogų, kuris gali užimti atsakingiausias pozicijas“, – trečiadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo įtarimu kyšininkavimu sulaukęs partijos rinkimų štabo vadovas Vytautas Gapšys.

Sveikatos apsaugos ministre Darbo partija siūlytų Seimo Sveikatos reikalų komitete ilgai dirbančią Dangutę Mikutienę, vidaus reikalų ministru – Artūrą Paulauską, teisingumo ministru – dabar šioje ministerija viceministru dirbantį Giedrių Mozūraitį, finansų ministru – Darbo partijos frakcijos narį Kęstutį Daukšį.

Tai yra vienas labiausiai kompetentingų žmonių mūsų partijoje finansų ir ekonomikos klausimais.

„Tai yra vienas labiausiai kompetentingų žmonių mūsų partijoje finansų ir ekonomikos klausimais“, – pristatydamas šešėlinį kabinetą sakė V.Mazuronis.

Sėkmės rinkimuose atveju Darbo partija ūkio ministru siūlytų ekspremjerą Gediminą Vagnorių.

Krašto apsaugos ministru būtų siūlomas Vydas Gedvilas, kuris, V.Mazuronio žodžiais, ir su jaunimu ir su sportu dirbęs, ir Seimo pirmininku buvęs.

Aplinkos ministru būtų siūlomas buvęs šios ministerijos viceministras Raimondas Paliukas, susisiekimo ministru – Seimo narys Darius Ulickas.

V.Mazuronis trečiadienį sakė, kad jam būtų nekorektiška įvardinti kandidatus vadovauti toms ministerijoms, kurioms šiuo metu vadovauja „darbiečių“ deleguoti ministrai.

„Būtų nekorektiška dabar vertinti jų darbą. Tą padarys partija, kai baigsis kadencija. Vertinami bus visi deleguoti žmonės tiek Vyriausybėje, tiek Seime, partija susirinks ir vertinsime pliusus minusus, girsime“, – sakė partijos vadovas.

„Darbiečių“ deleguoti ministrai šiuo metu vadovauja Socialinės apsaugos ir darbo, Energetikos, Kultūros, Švietimo ir mokslo ir Žemės ūkio ministerijoms.

Neįvardijo kandidato į užsienio reikalų ministrus

V.Mazuronis neįvardijo ir kandidato į užsienio reikalų ministrus. Jis čia pat patikino, kad taip tikrai nėra dėl to, kad Darbo partija neturėtų ką pasiūlyti į šį postą. Anot partijos vadovo, kandidatų yra net ne vienas o du, tačiau pagal Konstituciją užsienio reikalai yra Vyriausybės ir prezidento kompetencijos sritis.

„Jeigu mums reikėtų pasiūlyti tą ministrą, pasikonsultavę su prezidente atrasime sprendimą ir pasiūlysime. Dabar būtų ne visai korektiška, nes jo paskyrimas turėtų būti paderintas, ne tai kad paderintas – surastas geriausias variantas kartu“, – aiškino V.Mazuronis.

Mano, kaip premjero, būtų pirmas žingsnis ir pagrindinis darbas – viešojo sektoriaus valdymo radikali reforma.

Jį Darbo partija sėkmės rinkimuose atveju siūlytų vadovauti naujai Vyriausybei.

„Mano, kaip premjero, būtų pirmas žingsnis ir pagrindinis darbas – viešojo sektoriaus valdymo radikali reforma. Lietuvoje šiandien ir pagal ministerijų skaičių, ir pagal valdininkų skaičių, per 70 tūkstančių, mažėjant gyventojų Lietuvoje, šita sritis būtina reformuoti pirmiausia. Jeigu mes nereformuosime viešojo valdymo aukščiausiu lygiu, visos kitos reformos, ar tai būtų sveikatos, ar tai būtų bet kurioje kitoje srityje, nepavyks“, – kalbėjo V.Mazuronis.

Jis pridūrė, kad partijos nuomone, Seimo narių turėtų likti tik 111, ministerijos - tik penkios ar keturios, o valdininkų skaičių reikėtų sumažinti per pusę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius