Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 10

Darbo partijos skyriaus vadovė teigia pasirašinėjusi ant tuščių kasos išlaidų orderio blankų

Darbo partijos (DP) „juodosios buhalterijos“ byloje liudijusi Klaipėdos skyriaus pirmininkė Andžela Šakinienė teigė, kad būdama skyrių kuratore ji pasirašydavusi ant tuščių kasos išlaidų orderio blankų.
Darbo partija
Darbo partija / BFL/ Tado Umaro nuotr.

„Ant kelių orderių pasirašiau tuščių, atrodo, kad pasirašiau“, – pirmadienį Vilniaus apygardos teisme sakė A.Šakinienė.

Pagal 2006 metais A.Šakinienės pasirašytus kasos išlaidų orderius, ji būdama kelių DP skyrių kuratorė gaudavo 1648 litus darbo užmokesčio ir 500 litų kurui. Tuo metu pagal darbo sutartį, A.Šakinienei esą būdavo mokama minimali alga.

Bylos duomenimis, 2006 metų vasarį A.Šakinienei turėjo būti išmokėti 6000 litų įvairioms išlaidoms.

Tačiau klaipėdietė teisme teigė, nors pasirašiusi kasos išlaidų orderius, juose minėtų pinigų negavusi.

Moteris tvirtino neprisimenanti kokiomis aplinkybėmis ir kas jai duodavo pasirašyti tuščius blankus. Tuomet teisėjai Daivai Pranytei-Zalieckienei kilo klausimas dėl liudytojos išsilavinimo. Ši atsakė turinti aukštąjį išsilavinimą, bet nesigilindavusi, kodėl jai būdavo pateikiami pasirašyti tušti blankai.

„Būdama aukštojo išsilavinimo pasirašydavote ant tuščių blankų ir nesigilindavote?“ – stebėjosi teisėja.

Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas priminė, kad per ikiteisminį tyrimą A.Šakinienė neigė pasirašiusi minėtus orderius. Moteris anksčiau teista už melagintų parodymų davimą šioje byloje.

Pirmadienį VAT teisėjų kolegija taip pat apklausė Vilniaus verslininką Valentiną Domagatskį, kuris iš pradžių nuomojo savaitraščiui „Laikas“ patalpas sostinėje, Gedimino prospekte, o vėliau tapo laikraščio akcininku. Verslininko teigimu, akcijomis atsiskaityta už nesumokėtą nuomą. Jis tvirtino į laikraščio leidybą nesikišęs, jokio pelno iš to negavęs.

Baudžiamojoje byloje kaltinimai pateikti DP lyderiui europarlamentarui Viktorui Uspaskichui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui ir buvusioms partijos darbuotojoms Vitalijai Vonžutaitei bei Marinai Liutkevičienei. Kaltinimai taip pat pateikti juridiniam asmeniui – Darbo partijai.

Šiuo metu baudžiamoji byla nagrinėjama nedalyvaujant M.Liutkevičienei, ji serga. Šios teisiamosios atžvilgiu byla išskirta į atskirą bylą, kad teismo procesas nestrigtų.

Pirmadienį kiti teisiamieji šią nutartį apskundė.

„Tai logiška dėl to, kad buhalterinėje byloje nusprendžia išskirti buhalterę ir dar labiau sumaišyti tą bylą. Galiu pasakyti jau kaip teisininkas, vien iš to atskyrimo byla prailgės, jos nagrinėjimas teisme prailgs minimum du mėnesius, maksimum gali ir metus, ir dvejus užsitęsti. Vis tiek Marina Liutkevičienė turės būti apklausta, liudytojai dabar dubliuosis dviejose bylose, turbūt turės atsirasti nauja kolegija arba ta pati privalės rasti laiko bylą nagrinėti toliau. Manau, teismas tiesiog apsiriko, emociškai sureagavo (...) neapskaičiuota, kaip tai paveiks visos bylos eigą“, – pirmadienį teisme žurnalistams sakė V.Gapšys.

Skundas įteiktas VAT, bet jį nagrinėti turėtų Lietuvos apeliacinis teismas.

Prokuroras yra skelbęs, kad 2004-2006 metais partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Ieškinį šioje byloje yra pareiškusi Valstybinė mokesčių inspekcija, kuriai nebuvo sumokėti daugiau kaip 3 mln. 9 tūkst. litų privalomų mokesčių ir įmokų, bei Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Vilniaus skyrius dėl valstybei padarytos žalos nesumokant privalomų valstybinio socialinio draudimo įmokų – daugiau kaip 855 tūkst. litų.

DP byla teisme yra ketveri metai, tačiau tik pernai gruodį pavyko pradėti nagrinėti iš esmės ir apklausti pirmuosius liudytojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius