Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 20

Darbo partijos taryba svarstys pirmininkės atsistatydinimą, rinkimų rezultatus

Penktadienį Kėdainiuose vyksiančiame Darbo partijos (DP) tarybos posėdyje planuojama apsvarstyti partijos pirmininkės Loretos Graužinienės atsistatydinimo pareiškimą, aptarti rinkimų rezultatus.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tarybos darbotvarkėje yra pirmininkės pareiškimas apie pareigų sustabdymą, numatyta rinkimų štabo vadovo ataskaita ir kiti klausimai“, – BNS sakė partijai laikinai vadovaujantis partijos pirmasis vicepirmininkas Valentinas Bukauskas.

Klausiamas, ar bus svarstoma galimybė keisti partijos atstovą Seimo pirmininko poste, L.Graužinienei pasitraukus iš partijos pirmininkės pareigų, V.Bukauskas teigė negalintis atsakyti.

„Aš įvardijau, kokia darbotvarkė sudėliota, pasirašyta ir išsiųsta tarybos nariams, bet numatytas ir penktas klausimas – kiti klausimai“, – sakė V.Bukauskas.

L.Graužinienė šią savaitę paskelbė atsistatydinanti iš partijos pirmininkės pareigų „prisiimdama asmeninę atsakomybę už savivaldos rinkimų rezultatus“. Tačiau ji kol kas neketina trauktis iš Seimo vadovės posto – šias pareigas sako eisianti bent iki naujo partijos vadovo išrinkimo. Politikė prisipažino asmeniškai norinti baigti kadenciją eidama parlamento vadovės pareigas.

Per vietos valdžios rinkimus už Darbo partiją Lietuvoje balsavo 10 proc. rinkėjų, juos aplenkė socialdemokratai, konservatoriai ir liberalai.

„Darbiečiai“ gavo 148 tarybos narių mandatus, tačiau neturės nė vieno atstovo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos savivaldybėse. Partija laimėjo tris merų postus iš 60.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius