-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 14

Darbo sąlygų, kurias nuo šiol turi Šiaulių policijos pareigūnai, daugeliui belieka pavydėti (nuotraukos)

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viešosios policijos padalinių darbuotojai įsikurs naujose darbo vietose. Šiauliečiams nuo šiol pavydės netgi daugelis sostinėje dirbančių kolegų (žr. susijusius straipsnius ir fotogalerijas).
Įkurtuvių akimirka
Įkurtuvių akimirka / Šiaulių apskrities VPK

Penktadienį Šiaulių apskrities VPK viešosios policijos padaliniai šventė įkurtuves – duris atvėrė Purienų gatvėje 48 esančio pastato ketvirtasis aukštas, kuriame įrengtos naujos darbo vietos Viešosios tvarkos ir Kelių policijos biurams.

Įkurtuvių juostelę perkirpo Šiauliuose svečiavęsis Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas ir Šiaulių apskrities VPK viršininkas Egidijus Lapinskas.

Lietuvos policijos vadovas, pasveikinęs darbuotojus su įkurtuvėmis, konstatavo, kad darbui aplinka yra labai svarbi ir išreiškė viltį, kad, pagerėjus darbo sąlygoms, bus pasiekta ir geresnių darbo rezultatų. Atidarymo ceremonijoje dalyvavo ir patalpas pašventino bei Dievo palaimos palinkėjo policijos kapelionas Aušvydas Belickas.

Šiandien Šiauliuose į pasitarimą susirinkę visos Lietuvos apskričių viešosios policijos vadovai su baltu pavydu apžiūrėjo dar dažais tebekvepiančias 1000 kvadratinių metrų patalpas, pažymima Šiaulių apskrities VPK penktadienį išplatintame pranešime.

Jos priglaus apie 200 viešosios policijos pareigūnų. Daliai jų – patruliams, konvojaus pareigūnams, tai bus tik bazė, kurioje jie persirengs ir išvyks dirbti į tarnybą. Šiuolaikiškose patalpose yra įrengti patrulių persirengimo kambariai su spintelėmis drabužiams susidėti, dušai nusiprausti po darbo.Teigiama, jog naujos patalpos viešosios policijos pareigūnams įrengtos ne siekiant pasipuikuoti prieš kitus policijos komisariatus, o taupant lėšas.

50-čiai žmonių darbo vietos įrengtos kabinetuose. Moderniai įrengta darbuotojų mokymo klasė. Mokytis ir kelti kvalifikaciją jame galės ne tik tame pastate dirbantys pareigūnai, bet ir visos Šiaulių apskrities darbuotojai. Čia įrengta 16 kompiuterizuotų mokymosi vietų. Naujovė policijoje: saugaus eismo mokymo kabinetas, į kurį bus kviečiami mokiniai iš visos apskrities. Čia bus galima rengti ir moksleivių saugaus eismo konkursus.

Šiauliečiams nuo šiol pavydės netgi daugelis sostinėje dirbančių kolegų. Jei norite pamatyti, kokiomis sąlygomis dirba, pavyzdžiui, Vilniaus m. pirmojo policijos komisariato pareigūnai, spauskite čia.

Teigiama, jog naujos patalpos Šiaulių viešosios policijos pareigūnams įrengtos ne siekiant pasipuikuoti prieš kitus policijos komisariatus, o taupant lėšas Šiaulių apskrities policijos patalpoms išlaikyti ir optimizuojant pareigūnų darbo vietas. Purienų gatvėje 48 esančių patalpų, kurių dalyje yra įsikūręs Šiaulių rajono policijos komisariatas, ketvirtas aukštas pastaraisiais metais buvo nenaudojamas, tad buvo nuspręsta jį suremontuoti ir dalį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato tarnybų, įsikūrusių Aušros alėjoje 19 – Prevencijos ir Licencijavimo poskyrius, Patrulių rinktinę ir Kelių policijos biurą, perkelti ten.

Ateities vizija yra ir Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo (policijos budėtojų) skyriaus bei areštinės perkėlimas į tas pačias patalpas. Žinoma, tai padaryti bus galima tik gavus finansavimą ir rekonstravus kitus šio pastato aukštus.

`iaulių apskrities VPK/Įkurtuvių akimirka
Šiaulių apskrities VPK/Įkurtuvių akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius