-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 05

Darbštus prokuroras ar stropus dėstytojas?

Generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis ne tik gaudo nusikaltėlius, bet tuo pačiu metu dar spėja ruoštis paskaitoms, jas skaityti bei konsultuoti Vilniaus universiteto studentus.
Gintaras Jasaitis
Gintaras Jasaitis / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Dėstytojas Darbas

Šia veikla jis užsiima nuo 1996 metų ir studentus supažindina su kaltinimo bei baudžiamosios teisės subtilybėmis, rašo „Lietuvos žinios“.

Įdomiausia, kad G.Jasaitis darbui su studentais aukoja darbingiausias savo tiesioginių pareigų valandas, o algą gauna tiek iš vienos, tiek iš kitos darbovietės.

Paskutinį praėjusių metų ketvirtį G.Jasaičio alga Generalinėje prokuratūroje, neatskaičius mokesčių, siekė 8 243,60 lito – ši suma be įvairių priemokų už darbo stažą ir kitų priedų. Tuo tarpu Katedros asistento alga beveik aštuonis kartus mažesnė.

Tokią pavaduotojo veiklą buvęs generalinis prokuroras Algimantas Valantinas toleravo, tačiau teisininkai „Lietuvos žinioms“ teigė, jog veiką, kai imamas atlygis už neatliktą darbą, galima traktuoti kaip valstybės lėšų pasisavinimą. O vadovą, toleruojantį šiuos veiksmus, galima patraukti baudžiamojon atsakomybėn už valstybės lėšų švaistymą.

Laikinai generalinio prokuroro pareigas einantis Raimondas Petrauskas sako, kad pedagogine veikla galima užsiimti tik pasibaigus darbo dienai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius