Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 08

Darbuotojų priedams pinigų negaili

Net 69-ių Vilniaus savivaldybės darbuotojų piniginės papilnėjo. Jiems už vasario mėnesį prie atlyginimo buvo skirti piniginiai priedai. Valdininkai sako, kad tai ne biudžeto švaistymas, o būdas paskatinti gerus darbuotojus ir išsaugoti profesionalus.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Savivaldybė

Savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Milėnas vasario pabaigoje pasirašė įsakymą, kuriuo 69-iems savivaldybės darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis, prie atlyginimų skyrė priedus, siekiančius iki 50 proc. atlyginimo dydžio.

„Kas čia blogo? Pinigai skiriami ne valstybės tarnautojams, ne valdininkams, o savivaldybės darbuotojams, kurie per mėnesį gauna apie tūkstantį litų, o dirba neskaičiuodami viršvalandžių“, –
savo įsakymą paaiškino V.Milėnas.

Anot direktoriaus, darbuotojai, kuriems skirtos premijos, rekomenduoti vadovų. Didžioji dalis darbuotojų dirba miesto seniūnijose. Taip pat priedai skirti savivaldybės Aplinkos apsaugos, Dokumentų valdymo skyrių, Projektų valdymo, Informacinių technologijų valdymo poskyrių, buhalterijos darbuotojams.

Priedai skatins motyvaciją

„Tai tiesiog būdas motyvuoti žmones. Kitos galimybės padidinti atlyginimus neturime, todėl nusprendėme jiems skirti priedus“, – teigė V.Milėnas.

Panašius argumentus vardijo savivaldybės Finansų valdymo ir apskaitos departamento direktorius Edmundas Kačkus: „Savivaldybėje dirbantys darbuotojai yra reitinguojami pagal kvalifikaciją, stažą ir panašiai. Nuo to priklauso jų atlyginimas. Priedai skiriami tiems, kurie mažiau uždirba, bet gerai atlieka savo darbą.“ Jo tvirtinimu, taip siekiama išlaikyti gerus darbuotojus. „Taip, sunkmetis. Bet juk ir sunkmečiu negali žmonės dirbti už skatikus. Norisi, kad darbuotojų atliekamas darbas atitiktų jiems mokamus pinigus. Manau, tai tiesiog būdas išlaikyti profesionalius darbuotojus“, – sakė E.Kačkus.

Priedų mokėjimui pritarė ir Naujininkų seniūnas Benediktas Citovičius. Jis buvo vienas iš vadovų, rekomendavusių premijas skirti keturiems savo darbuotojams. „Dirbantiems žmonėms turi būti atlyginta. Mūsų seniūnija yra didelė, darbo apimtis – milžiniška. Žmonės neretai dirba viršvalandžius, todėl priedai prie tarnybinio atlyginimo, mano manymu, yra teisingas atlygis“, – sakė B.Citovičius.

E.Kačkaus ir V.Milėno tvirtinimu, priedai savivaldybės darbuotojams skiriami iš bendro užmokesčio fondo. „Šiemet užmokesčio fondas yra 26 mln. Lt, kai pernai jame buvo 42 mln. Lt, tad išlaidos yra gerokai sumažintos. Fondo ribų skirdami priedus keletui darbuotojų neviršysime“, – teigė E.Kačkus.

Dėl piniginių priedų skyrimo savivaldybės administracijos direktorius sprendžia kiekvieną mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius