Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 28

Darius Raulušaitis tvirtina susitikimą dėl „Snoro“ buvus slaptą: kavos niekas nenešiojo, grindų nevalė

Generalinio prokuroro pavaduotojas Darius Raulušaitis kategoriškai atmeta Seimo Antikorupcijos komisijos, tiriančios Finansinių nusikalimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybes, pirmininko Ligito Kernagio žodžius, esą susitikimas, iš kurio galbūt nutekėjo informacija apie ketinimus stabdyti „Snoro“ veiklą buvo nepakankamai slaptas.
Darius Raulušaitis
Darius Raulušaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Man atrodo, kai kurie komentatoriai, kabėdami apie tai, kas vyko pasitarime, šiek tiek perlenkė lazdą ir iš tiesų, kaip asmuo dalyvavęs tame pasitarime, galiu kategoriškai pasakyti, kad jokie pašaliniai asmenys į kabinetą užėję nebuvo, niekas kavos nenešiojo, grindų nevalė“, – antradienį po pakartotinės komisijos apklausos žurnalistams sakė D.Raulušaitis.

Anot jo, pasitarimas vyko pakankamai uždarai ir konfidencialiai.

„Aš manau, kad aplinka tokio pobūdžio pasitarimui buvo pakankamai saugi“, – pabrėžė prokuroras.

Paklaustas, ar iš tiesų neįmanoma buvo girdėti susitikimo detalių būnant už kabineto durų, prokuroras sakė „niekada nebandęs pats būti ir už durų, ir kalbėti viduje“.

„Sunku pasakyti“, – neatmetė tokios galimybės D.Raulušaitis, kurio kabinete vyko minėtas susitikimas.

Primename, kad L.Kernagis yra sakęs, kad susitikimas prokuratūroje, iš kurio galbūt nutekėjo informacija apie ketinimus stabdyti „Snoro“ banko veiklą, buvęs kone atviras.

Pasak jo, į kabinetą galėjo užeiti kas norėjo, o panaudojant specialią įrangą pokalbio turinį esą buvo įmanoma išgirsti ir už prokuratūros lango.

Antradienį komisija dar apklaus FNTT darbuotojus, atsistatydinusį generalinio prokuroro pavaduotoją Andrių Neverą ir „Lietuvos ryto“ vyriausiąjį redaktorių Gedvydą Vainauską.

Komisija jau dukart apklausė vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį. Taip pat komisijai antradienį į klausimus atsakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Žimantas Pacevičius, psichologė Kristina Vanagaitė.

Praėjusią savaitę buvo apklausti vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, buvę FNTT vadovai – direktorius Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas, Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Gediminas Grina ir jo pavaduotojas Romualdas Vaišnoras.

Komisijai jau liudijo generalinis prokuroras Darius Valys ir jo pavaduotojas Darius Raulušaitis, Krašto apsaugos ministerijos Antrojo operatyvinių tarnybų departamento direktorius Juozas Kačergius ir poligrafologas Vitas Saldžiūnas. Savo noru komisijai atsakyti į klausimus panoro prezidentės vyriausiasis patarėjas Jonas Markevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius