Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 20

Darželinukų tėvai mokės algas virėjams

Biudžeto nesurenkantys uostamiesčio vadovai gyventojus nori apmokestinti dar kartą – iš darželinukų tėvų siūloma rinkti papildomą mokestį, kuris būtų naudojamas virėjų algoms.
Virėjas
Virėjas / Photos.com

Klaipėdos miesto politikai karštligiškai ieško būdų, kaip užkamšyti didėjančias biudžeto skyles. Pasak miesto savivaldybės atstovų, nuo sausio mėnesio pakėlus algas tarnautojams ir mokytojams reikia papildomai surasti apie 11 mln. litų. Šių pinigų iš valstybės biudžeto esą negauta.

Užbėgdami įvykiams už akių, Klaipėdos švietimo įstaigų atstovai paprašė miesto mero Rimanto Taraškevičiaus užtikrinti, kad nors ir sunkmetis, ikimokyklinių įstaigų virėjų darbo užmokesčiui reikalingų lėšų būtų surasta visus metus. Ilgai nesvarsčiusi uostamiesčio savivaldybės administracija šią naštą nutarė permesti ant tėvų pečių. Darželinukų tėvams pasiūlyta užkrauti 35 litų mėnesinį mokestį už vaikų maitinimą ikimokyklinėse įstaigose. Iš šių lėšų būtų mokami atlyginimai darželių ir mokyklų-darželių virėjams.

R.Taraškevičius pabrėžė suprantąs, kad nors numatomi pokyčiai daliai klaipėdiečių bus skausmingi, tačiau jie esą neišvengiami – vien per sausį į miesto biudžetą surinkta 5 mln. litų mažiau nei planuota. Pasak Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, norint apsaugoti virtuvės darbuotojus nuo atlyginimo dydžio svyravimų, tėveliams bazinį mokestį tektų mokėti nepriklausomai nuo to, lankė jų vaikas darželį ar ne. Naująjį bazinį mokestį siūloma įvesti nuo kitų mokslo metų. Nuo jo būtų atleidžiami tik tie vaikai, kurie ugdymo įstaigos nelankytų ilgiau nei mėnesį. Nelankius tik dvi savaites tektų mokėti pusę sumos.

Šiam sprendimui turėtų pritarti miesto taryba, kuri šių metų Klaipėdos miesto biudžetą tvirtins po savaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius