-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 02

Darželinukų tėvai sunerimo

Alytiškiai baiminasi, kad vietos politikams pritarus siūlymui vasarą taupymo sumetimais uždaryti miesto lopšelius-darželius vaikai liks be priežiūros.
Vaikas
Praėjusiais metais iš beveik trijų tūkstančių ikimokyklinukų vasarą darželį lankyti pageidavo 554 vaikai, o lankė – 280. / „15 min“ nuotr.
Temos: 2 Vaikai Mokykla

Prasidėjusi kasmetinė apklausa, kiek vaikų vasarą norėtų lankyti lopšelius-darželius, alytiškius šį kartą privertė sunerimti. Pasklido žinia, kad planuojama porai mėnesių uždaryti visas ikimokyklinio ugdymo įstaigas, darbuotojas išleisti atostogų, o vaikų priežiūrą palikti tėvams.

Tokia taupymo idėja kilo lopšelių-darželių direktorėms. Esą taip pavyktų sutaupyti lėšų būsimam šildymo sezonui, nereikėtų atleisti iš darbo ar išleisti nemokamų atostogų auklėtojų ir šeimininkėlių. Kol kas šį siūlymą svarsto Alytaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus specialistai, o jį patvirtinti arba atmesti turėtų vietos politikai birželio pabaigoje vyksiančiame tarybos posėdyje.

Tokia taupymo idėja kilo lopšelių-darželių direktorėms.

Dėl siūlymo labiausiai sunerimę dirbantys alytiškiai. „Mūsų šeimoje auga du darželinukai. Atostogauti vieną mėnesį galės tik vyras. Tą mėnesį, kai dirbsime abu, teks samdyti auklę, nes vaikų be priežiūros nepaliksi", – tokią išeitį žada rinktis Ilona Andriuškevičienė. Kiti tėvai pagalbos ketina kreiptis į giminaičius ir kaimynus, mat samdyti auklę mėnesiui ar dviem yra pernelyg didelė prabanga.

Anot Švietimo skyriaus vyresniosios specialistės Dalios Jeremičienės, nuogąstauti, kad tėvai vasarą neturės kur palikti vaikų, dar anksti. „Sprendimą priims taryba, tačiau galiu garantuoti, kad į tėvų pageidavimus bus atsižvelgta. Galbūt šiemet vietoj dviejų darželių vasarą veiks vienas. Alytuje atstumai nedideli, todėl nemanau, kad vaikų vežiojimas sukels didelių sunkumų", – teigė ji.

Praėjusiais metais iš beveik trijų tūkstančių ikimokyklinukų vasarą darželį lankyti pageidavo 554 vaikai, o lankė – 280. Šiemet išaugus nedarbui lankyti darželį ketina 200 vaikų mažiau. Tai reiškia, kad realiai jų ateis dar mažiau.

„Jeigu nedirbsime du mėnesius, sutaupysime apie 40 tūkst. litų. Šiuo metu mūsų darželiui tai labai dideli pinigai. Iš 170 vaikų vasarą į darželį eitų tik apie 20 darželinukų", – pasakojo vieno iš septyniolikos Alytuje veikiančių lopšelių-darželių direktorės pavaduotoja ugdymui Daiva Vaznienė.

„Norime, kad ir tėvams būtų gerai, ir galėtume išsaugoti darbo vietas. Jeigu darželiai vasarą neveiks, naujus mokslo metus galėsime pradėti geriau pasiruošę, tačiau ir tėvų nepaliksime likimo valiai su jų problemomis", – pabrėžė D.Jeremičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius