Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 12

Darželio, kuriame dingo šimtai kilogramų mėsos, direktorė – teisėsaugos akiratyje

Kovo 31-ąją paaiškėjo, kad Vilniaus lopšelyje-darželyje „Drevinukas“ kažkur dingo šimtai kilogramų mėsos, tūkstančiai kiaušinių ir daugybė kitų maisto produktų. Dėl galimo grobstymo Vilniaus savivaldybė kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą dėl vadovės Dalios Valaitės ir dar dviejų darbuotojų galimų vagysčių.
Vilniaus lopšelis-darželis „Drevinukas“
Vilniaus lopšelis-darželis „Drevinukas“ / Sauliaus Žiūros nuotr.

Atlikus lopšelio-darželio „Drevinukas“ maisto produktų inventorizaciją bei patikrinus maisto sandėlį, rasta itin didelių neatitikimų – trūko net 800 kg mėsos, 2 400 vnt. kiaušinių, 175 kg cukraus, 57 kg sviesto. Taip pat rasta kitų pažeidimų, išrašant ir sumuojant maisto produktus.

„Sunku suprasti, kam iš viso darželiui reikalingas toks kiekis mėsos ir kitų produktų atsargų. Kiekvienas darželis gali užsisakyti šviežių maisto produktų kelis kartus per savaitę ir nėra jokio poreikio sandėliuoti. Situacija – skandalinga. Kadangi įstaigos administracija nesugebėjo atsakyti, kur dingo visi šie produktai, prašome teisėsaugos padėti tai išsiaiškinti“, – sakė Vilniaus mero pavaduotojas Valdas Benkunskas.

Šiuo metu darželio vadovė iki balandžio 13 d. turi nedarbingumo pažymėjimą. Sostinės savivaldybė lauks išvadų dėl galimai atliktų nusikalstamų veikų iš prokuratūros ir spręs klausimą dėl darbuotojų atleidimo.

Vilniaus savivaldybė taip pat praneša jau ne pirmą kartą susidūrusi su atvejais, kai darbuotojai piktnaudžiauja nedarbingumo pažymėjimais, tad šiuo klausimu ir galimų problemos sprendimo būdų jau kreipėsi į Sveikatos apsaugos ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijas.

Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus lopšelis-darželis „Drevinukas“
Sauliaus Žiūros nuotr./Vilniaus lopšelis-darželis „Drevinukas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius