Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 07 24 /17:49

Darželio „Zylutė“ auklėtoja mamai pasirodė „šiltutė“: pūsti į alkotesterį neturėjo jėgų, bet kraujo davė

Sostinės Justiniškių rajone veikiančio darželio „Zylutė“ auklėtinės mama pirmadienį kreipėsi į policiją, įtardama, kad vaikus prižiūrinti auklėtoja gali būti neblaivi. Jos teigimu, šįkart tiesiog persipildė kantrybės taurė: auklėtojos būklė įtarimų kėlė jau seniai, tačiau direktorė į tėvų nuogąstavimus esą nekreipdavo dėmesio.
Alkoholis
Alkoholis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Darželio „Zylutė“ auklėtojos Valentinos elgesys mamai Ingai įtarimų sukėlė jau ne pirmą kartą: „Iš pradžių galvodavau, gal buvo švenčiamas koks nors gimtadienis. Tačiau vėliau pamačiau, kad tai – kasdienybė.“

Pirmadienį savo įtarimais moteris vėl pasidalijo su darželio direktore, tačiau suprato, kad niekas nesikeis: „Direktorė tai toleruoja.“

Moteris pasakoja, kad nuo auklėtojos dažnai sklinda alkoholio kvapas. „Penktadienį ji už vairo sėdo visai girtutė, netgi nesugebėjo iš pirmo karto užvesti automobilio. Norėjau pasikalbėti gražiuoju – gal susipras, pasitaisys. O ji man atšovė: „Rytoj jau būsiu blaivi“, – įspūdžiais dalijasi Inga.

Todėl pirmadienį moters kantrybė trūko: ji iškvietė sostinės policijos pareigūnus auklėtojos blaivumui patikrinti. Tačiau auklėtoja atsisakė pūsti į pareigūnų alkotesterį – esą neturi jėgų, bloga.

„Dvi sekundes papučia su atsitraukia – esą pasidaro bloga. Direktorė pradėjo ginti, kad jai bloga, nes neseniai turėjo dantų operaciją“, – pasakojo Inga.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas 15min patvirtino, kad iškvietimas į darželį „Zylutė“ buvo gautas: „Tačiau ne dėl darbuotojos blaivumo patikrinimo, o dėl to, kad darželyje kilo konfliktas tarp darbuotojos ir auklėtinės mamos. Tačiau pareigūnams atvykus aistros jau buvo nurimusios.“

Todėl, T.Bražėno teigimu, nė viena šalis oficialaus pareiškimo policijai nerašė.

Pasak mamos Ingos, ji pati ėmėsi iniciatyvos ir pasisiūlė auklėtoją ir direktorę pavėžėti į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, kur būtų galima atlikti kraujo tyrimą blaivumui patikrinti. Tai ir buvo padaryta.

„Atsakymą direktorė turėtų atsiimti po savaitės, tačiau aš abejoju rezultatų patikimumu“, – abejonių neslepia moteris.

15min susisiekė su darželiu „Zylutė“. Raštinės darbuotojos pažadu, direktorė Galina Buto situaciją turėjo pakomentuoti raštu, tačiau per kelias valandas jokios pozicijos nepateikė.

Incidentą šiuo metu analizuoja Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto departamentas.

Vilniaus miesto savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistė Neringa Kolkaitė 15min informavo, kad dėl minėto incidento pradėtas tyrimas: „Su tokiais ir panašiais atvejais sostinės švietimo ir ugdymo įstaigose susidurta nebuvo. Savivaldybė niekada netoleruos tokių atvejų ir imsis pačių griežčiausių priemonių.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius