Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 17 /14:53

Darželių kuratorei Vilniaus savivaldybėje jubiliejaus proga – vakarėlis už 1500 eurų?

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas neslepia nuostabos: jis ir meras Remigijus Šimašius gavo vienos Vilniaus ikimokyklinės įstaigos direktorės laišką, kuriame teigiama, kad, norėdami jubiliejaus proga pasveikinti darželių kuratorę Vilniaus miesto savivaldybėje, darželių vadovai renka po 20 eurų. Suma išeis įspūdinga – pusantro tūkstančio eurų. Tiesa, laiškas anoniminis, tad informaciją ketinama tikrinti.
Darželis
Darželis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes, kelios Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigos direktorės, norime jus informuoti, kad ikimokyklinių įstaigų asociacija renka pinigus, norėdami pasveikinti gerb. kuratorę Vilniaus miesto savivaldybėje su gražiu jubiliejumi. Mes ją labai gerbiam ir linkime jai daug sveikatos ir sėkmės. Neramina tai, kad iš 75 ar pan. įstaigų renkama po 20 EUR, siekiant surinkti 1500 EUR, už kuriuos bus perkamas balius kavinėje apmokant visas išlaidas, taip pat kelionė į SPA gydyklą“, – toks laiškas atskriejo į R.Šimašiaus ir V.Benkunsko pašto dėžutes.

„Facebook“/Valdo Benkunsko nuotr./Laiškas R.Šimašiui ir V.Benkunskui
„Facebook“/Valdo Benkunsko nuotr./Laiškas R.Šimašiui ir V.Benkunskui

Anonime norėjusi išlikti laiško autorė teigia norinti išsiaiškinti, ar tokia brangi dovana nėra panaši į kyšį, juolab kad nesutinkantiems prisidėti tiesiai šviesiai grasinama, kad turės problemų.

Vicemeras V.Benkunskas, Vilniaus savivaldybėje kuruojantis švietimo reikalus, pažadėjo šį skundą atidžiai ištirti. Ir jeigu tai tikrai yra tradicija, ją ketinama nutraukti.

„Stebina santykis: yra tų jubiliejų, patys einame sveikinti ir darbuotojus, ir įstaigų vadovus su gražiomis sukaktimis, tai suprantama, žmogiška, tokia tradicija turi būti, bet kai perauga į tokį festivalių lygmenį, tai atrodo keistai. O ir pats principas – yra privalomos rinkliavos, jeigu kažkas nesutinka dalyvauti, gali būti neigiamos pasekmės. Juk tai yra pavaldumo santykis, tai kodėl toks dėmesys rodomas? Ar tai susiję su tiesiogiai vykdomomis funkcijomis?“ – klausimus kėlė vicemeras.

Jam didžiausią įspūdį padarė būtent planuojama surinkti suma: „Pamačiau ir išsižiojau.“

Kol kas kaltinti ar smerkti V.Benkunskas neskuba – laiškas anonimiškas, tad bus tikrinama jame pateikta informacija ir tik tada, jeigu viskas pasitvirtins, galvojama apie sankcijas.

„Po kiek reiks mestis Jūsų, mere, jubiliejui? Gal visgi paraginkite visus dovanotojus turėti saiko ir neperžengti tam tikrų ribų, nes tai ne išimtis, o tradicija“, – laišką baigia pavardės nenurodžiusi ikimokyklinės įstaigos direktorė.

Jeigu vicemeras V.Benkunskas švęs jubiliejų, mes irgi ateisime su gėlėmis, gal ir saldainių pasiimsim, – kalbėjo T.Dvilevič.

Vilniaus ikimokyklinių įstaigų asociacijos pirmininkė Tatjana Dvilevič neneigia, kad pinigai buvo rinkti, kuratorė sveikinta, vakarėlis įvyko. Tačiau esą tai buvo surengta ne tiek dėl jubiliejaus, kiek norint visiems vadovams susirinkti, pabendrauti, aptarti einamuosius klausimus.

„Kodėl gi ne? Asociacija yra organizacija, ji sukurta ne tik tam, kad spręstume dalykinius klausimus, bet ir tam, kad palaikytume tam tikrą mikroklimatą. Mes labai norime, kad jis būtų teigiamas, to linkime ir savivaldybei. (...) Jeigu vicemeras V.Benkunskas švęs jubiliejų, patikėkit, ateisim su puokšte, būtinai, gal ir saldainių pasiimsim“, – kalbėjo T.Dvilevič.

Rinkliava, pasak T.Dvilevič, buvusi savanoriška, nors ir sklido gandų esą neprisidėję vadovai sulauks nemalonumų. „T.Dvilevič, kaip ir kiti tarybos nariai, kuruojantys tam tikrus darželius, niekada niekam neįsakinėja. Mes galime pasiūlyti, aptarti. Dar birželį, kaip mes žmogų, su kuriuo tiek metų bendraujame, žmogų, kuris kažkada buvo asociacijos tarybos narys, kaip pasveikinsime. Jeigu mes susirinkome 67 vadovai, yra labai gerai. O ką mes po darbo darome... Atleiskite, gal ponui vicemerui aš turėčiau kiekvieną savaitę savo asmeninius planus surašyti?“ – klausė asociacijos vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius