-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 21

Daugėja pranešimų apie aplinkosauginius pažeidimus

Valstybinės aplinkos apsaugos tarnyba (VAAT) trečiąjį ketvirtį sulaukė 3459 pranešimus apie aplinkosauginius pažeidimus. Tai 26 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai, BNS nurodė Aplinkos ministerija.
Brakonieriai ramiai, vidury dienos traukė žuvis iš tinklų prie Ventės rago ir nepaisė nei praeivių, nei inspektorių.
Brakonieriai ramiai, vidury dienos traukė žuvis iš tinklų prie Ventės rago ir nepaisė nei praeivių, nei inspektorių. / Aplinkos ministerijos nuotr.
Temos: 1 Aplinkosauga

Daugiausia pranešimų, kaip ir paprastai, gauta iš didžiųjų šalies miestų. Sostinės gyventojai paskambino 925 kartus, Kauno – 499, Klaipėdos – 442. Pilietiniu aktyvumu pasižymėjo ir uteniškiai – jie paskambino 421 kartą.

Pasak ministerijos, didžiąją šių pranešimų dalį (1684) sudarė informacija apie laukinius gyvūnus – sužeistus, užmuštus per autoįvykį ar atklydusius į gyvenamąsias vietoves ir po jas besiblaškančius. Antroje vietoje pagal skambučių skaičių – pranešimai apie brakonierius: liepos–rugsėjo mėnesiais sulaukta 374 pranešimų apie žvejybos taisyklių pažeidimus ir 92 – apie medžioklės.

Nemažai pranešimų gauta ir apie atliekų deginimą – 270. Žmonės skundėsi, kad kaimynai degina atliekas, miestuose kūrena laužus sodo atliekoms sunaikinti. Dalis tokių skundų nepasitvirtino. Oro taršos atvejų dažniausiai nustatoma garažų bendrijose, automobilių servisuose arba ten, kur krosnys kūrenamos baldų gamybos atliekomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius