Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 13

Daugėja pranešimų apie aplinkosauginius pažeidimus

Per praėjusius metus 13 procentų padaugėjo pranešimų apie aplinkosauginius pažeidimus, penktadienį pranešė Aplinkos ministerija.
Unguriai
Brakonierius / Aplinkos ministerijos nuotr.

Pernai iš viso sulaukta 13 tūkst. 818 tokių pranešimų. Didžiąją jų dalį sudarė skambučiai apie sužeistus, automobilių užmuštus ar sužalotus laukinius gyvūnus, dažniausiai stirnas, taip pat į gyvenamąsias vietoves atklydusius laukinius gyvūnus ar neišskridusius žiemoti paukščius. Tokių pranešimų pernai gauta 37 proc. daugiau nei užpernai.

Sumažėjo pranešimų apie brakonieriavimą – jų gauta 17 proc. mažiau negu 2015 metais –1 tūkst. 880.

Padaugėjo pranešimų apie atliekų deginimą. Pernai jų gauta 919 – 22 proc. daugiau negu 2015 metais. Dalis gyventojų skundų, kad kaimynai degina atliekas ar kūrena krosnis draudžiamu kuru, nepasitvirtino.

Daugiausia nustatyta pažeidimų garažų bendrijose, automobilių servisuose arba kai žmonės kūrena krosnis baldų gamybos atliekomis. Pavasarį ir rudenį itin daug skambučių sulaukta apie sodo atliekų deginimą, ypač nedarbo dienomis.

Žmonės aktyviai informavo ir apie aplinkos taršą atliekomis. Pernai gauta 411 tokio pobūdžio pranešimų – 8 proc. daugiau nei 2015 metais. Šiek tiek padaugėjo ir skambučių apie savavališkus kirtimus. Pernai jų sulaukta 3 proc. daugiau negu 2015 metais – 259.

Aplinkosaugininkai kviečia žmones ir toliau aktyviai pranešti apie skriaudžiamą gamtą, aplinkos apsaugos reikalavimų pažeidimus bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai Valstybinei aplinkos apsaugos tarnybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius