Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 27

Daugiabučių administratoriai: nurašyti renovacijos pinigų pašaliniams tikslams negalima

Pagal JESSICA programą renovacijai numatytą pradinę pinigų sumą panaudoti yra visiškai realu, tvirtina daugiabučių namų administratoriai. Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) teigimu, renovacijos programa yra įstrigusi ne dėl gyventojų nenoro joje dalyvauti, o dėl atsakingų tarnautojų nesugebėjimo sukurti patrauklių sąlygų.
namų renovacija
Namų renovacija. / Archyvo nuotr.

„Visiškai pritariame pozicijai, kad nurašyti renovacijos pinigų pašaliniams tikslams negalima. Šilumos vartojimo mažinimas daugiabučių gyventojams daugiabučių namų administratoriams yra prioritetas numeris vienas. Susidomėjimas šilumos taupymo projektais yra milžiniškas. Jei valstybė išgirstų mūsų siūlymus, kaip sukurti palankesnes sąlygas daugiabučių administratoriams dalyvauti renovacijoje, galėtų būti pilnai panaudotos visos numatytos lėšos“, – sakė NPAA tarybos pirmininkas Vytautas Turonis.

Liepos mėnesį Vyriausybė pritarė naujam daugiabučių namų renovacijos modeliui, kuris suteikia galimybę daugiabučių renovacijos iniciatyvą perduoti savivaldybėms. Tai reiškia, kad savivaldybės valdomas butų administratorius gyventojų vardu imtų lengvatines paskolas iš esamo JESSICA fondo. Gyventojams savo vardu paskolų imti nereikėtų.

„Šiai dienai administruojančios bendrovės jau pradėjo prižiūrimų namų renovaciją. Toks, praėjus vos mėnesiui, rodo, kad administratoriais turi ryšį su gyventojais ir sugeba veikti operatyviai. Jei bus atsižvelgta į mūsų siūlymus, pilnai galime užtikrinti sėkmingą renovacijos programos įgyvendinimą“, – pareiškė V.Turonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius