Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 07

Daugiausia lėšų premijoms šiemet atseikėjo universitetai

Per devynis šių metų mėnesius valstybės tarnautojams ir viešųjų įstaigų darbuotojams išmokėta 2,6 mln. litų premijų, rodo Seimo Audito komiteto surinkti duomenys.
Lietuvos edukologijos universitetas
Edukologijos universitetas (buvęs Vilniaus pedagoginis universitetas) premijoms skyrė beveik milijoną litų / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Didžiausias sumas premijoms atseikėjo universitetai, Edukologijos universitetas (buvęs Vilniaus pedagoginis universitetas) premijoms skyrė beveik milijoną litų.

Trečiadienį paskelbta, kad 1,5 mln. litų šiemet išleista paskatinti darbuotojus už ypač svarbių užduočių atlikimą. 439 tūkst. litų išmokėta įvairių jubiliejų proga, 187 tūkst. litų skirti į pensiją išėjusiems darbuotojams, 174 tūkst. litų premijų duota valstybės švenčių proga, 172,8 tūkst. litų – už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą.

Įvairioms premijoms labiausiai pinigų negailėjo universitetai. Edukologijos universitetas (buvęs Vilniaus pedagoginis universitetas) premijoms skyrė 928 tūkst. litų. Vilniaus universitetas tam išleido 210,2 tūkst. litų. Beje, didžioji šios sumos dalis – 207 tūkst. litų – išmokėta įvairių jubiliejų proga.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius trečiadienį žurnalistams sakė, kad galimybė skaidriai užsidirbti universitetuose yra universitetų pertvarkos tikslas, tačiau pabrėžė, kad papildomos pajamos turi būti ne tik universitetų vadovų privilegija.

„Reformos vienas iš tikslų yra ir bus galimybė dirbti ir užsidirbti, pritraukiant skaidriai konkuruojant papildomas lėšas“, – sakė ministras.

„Aš turėčiau klausti ir žiūrėti būtent, ar tai pasiekia eilinius dėstytojus, nes jų atlyginimai ne visada yra dideli, ar vėl tie priedai, premijos nusėdo, sakykime taip, universiteto viršūnėlėje. Bet taip pat vertėtų klausti, ar, tarkime, atitinkamas vienas ar kitas universitetas gali sau tai daryti, kai, pavyzdžiui, jie turi įšaldytas lėšas „Snoro“ banke“, – pridūrė jis.

Kauno technologijos universitetas premijų priskaičiavo už 201,4 tūkst. litų, Švietimo ir mokslo ministerija bei jai pavaldžios įstaigos – 194,3 tūkst. litų, Aplinkos ministerijos pavaldžios institucijos – 159,7 tūkst. litų, Muitinės departamentas – 132,9 tūkst. litų.

Finansų ministerijai pavaldžios įstaigos premijoms išsimokėjo 91,9 tūkst. litų, Susisiekimo ministerija su pavaldžiomis įstaigomis – 60,5 tūkst. litų, Vertybinių popierių komisija – 51,2 tūkst. litų, Valstybinė ligonių kasa – 51 tūkst. litų.

Seimo Audito komiteto pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė, komentuodama šias išlaidas, teigė, kad darbuotojų skatinimas savaime nėra blogas dalykas, tačiau ne šiuo metu, kai laukiama naujos krizės bangos.

„Nors ir nedidelės sumos, tačiau premijos jubiliejų progomis, švenčių progomis ar darbuotojui išeinant į pensiją šiuo taupymo laikotarpiu galėtų būti neskiriamos. Paprastai tokias premijas skiria ministerijoms pavaldžių institucijų vadovai“, – rašoma Audito komiteto pateiktoje medžiagoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius