Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 27

Daugiavaikė skulptoriaus šeima pietums kepa šimtą kibinų!

Grybų šventės metu Nerijus Kavaliauskas padėjo įrengti Valkininkų seniūnijos kiemelį, o kad jo lankytojams būtų smagiau, sukūrė šachmatus-grybus. Tiesa, jie buvo išlieti iš akmens.
Kavaliauskų šeima
Kavaliauskų šeima / Vlado Kasperavičiaus/„Ūkininko patarėjo“ nuotr.
Temos: 1 Valkininkai

– Keistokai skamba šis terminas, bet tai tiesa – skulptūras lieju iš malto akmens, – pasakoja naujuosiuose Valkininkuose gyvenantis skulptorius Nerijus. – Šia technika kol kas dirbu tik aš.

Skulptorius N. Kavaliauskas turi puikias dirbtuves. Jos įrengtos buvusiame ūkiniame pastate. Skaudėjo širdį Nerijaus tėčiui Romui, kai iš esmės buvo perstatinėjamas tvartelis. Bet skulptoriui erdvios dirbtuvės reikalingos kaip oras, nes tik puikioje kūrybinėje erdvėje galima kurti laisvai.

Namai Naujuosiuose Valkininkuose pilni būna tik savaitgaliais ir per atostogas, kuomet visi suvažiuoja į pušyne prisiglaudusią sodybą. Tada Nerijus kepa šimtą kibinų.

Nerijui šiuos namus užleido tėvai – buvę pedagogai Dalia ir Romas. Jie persikraustė gyventi į Spenglą, ramiai leidžia dienas kukliame būste, sukdami verbas ir rišdami vantas bei šluotas.

Ir negęsta šviesa iki išnaktų kūrybinėje laboratorijoje. Čia buvo kuriamos skulptūros, stovinčios grafo Tiškevičiaus parke Užutrakyje, čia išlietas liūtas iš Valkininkų herbo, čia iš ąžuolo išskobti „Vytautas Didysis“ ir „Karaimas“, puošiantys garsaus kunigaikščio kelią į Senuosius Trakus, „Šv. Marija“ saugo monsinjoro Vytauto Rūko sodybą Trakuose, čia laukia, kol bus baigtas „Tauras“, kuriamas kartu su skulptoriumi Mariumi Baukumi. Šiemet ši skulptūra bus pastatyta Garliavoje. Tai meninė N. Kavaliausko gyvenimo pusė. Kitoji – šeimos – gerokai įspūdingesnė.

Nerijaus ir Rūtos šeimoje auga aštuoni vaikai.

– Visi jie mūsų. Rūta pagimdė keturis, kitus keturis paėmėme auginti iš globos namų, – šypsosi Nerijus.

Namai Naujuosiuose Valkininkuose pilni būna tik savaitgaliais ir per atostogas, kuomet visi suvažiuoja į pušyne prisiglaudusią sodybą. Tada Nerijus kepa šimtą kibinų.

– Gal kam nors toks kiekis ir įspūdingas, tik ne mūsų šeimai, – juokiasi šeimos galva. – Augančiam kūnui tai ne per daug.

O Kavaliauskų jaunimas visaip skinasi kelią į gyvenimą. Vyriausioji Miglė kremta mokslus Anglijoje, Adas Veisiejų verslo ir technologijų mokykloje gilinasi į kaimo turizmo subtilybes, Gabrielė – gimnazistė, Dainius ketina būti menininkas. Ši ketveriukė yra tokia pat sava, kaip ir žmonelės Rūtos pagimdyti keturi vyrai – Mykolas, Rapolas, Leonas ir pagrandukas Liudvikas. Visi jie, išskyrus paskutinįjį, mokosi Vilniuje, Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje, kurioje darbuojasi ir mama Rūta. Šioje mokykloje mokėsi ir tėtis Nerijus.

Skulptorius iš Naujųjų Valkininkų džiaugiasi gražiu šeimos sugyvenimu, savo kūrybiniais siekiais. Šis neramus vyras vasarą ketina tęsti pradėtas statybas prie Lieluko ežero. Ten jis stato namus...

– Pirmiausia visa tai skiriama šeimai, – aiškina Nerijus. – Statome visi ir sau. O rezultatu pasidžiaugs ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius